nije mu baš 'sjelo'

Ljutiti Zlatko Dalić burno je reagirao nakon utakmice: Podcjenjujete me...

09.09.2023 u 08:08

Bionic
Reading

Hrvatska je na Rujevici 'petardom' ispratila Latviju, 'vatreni' su u kvalifikacijama za EURO 2024. uvjerljivo slavili 5:0, ali nakon susreta jedno je pitanje izbornika Zlatka Dalića izbacilo iz takta

Uvjerljiva 5:0 pobjeda protiv Latvije zamalo je pala u drugo plan jer izborniku Zlatku Daliću na službenoj konferenciji za medije nije baš najbolje 'sjelo' jedno od upućenih mu pitanja.

Hrvatska je na poluvremenu imala vodstvo 3:0 i Dalić je u svlačionici nakon prvih 45 minuta igre ostavio Joška Gvardiola, a njegovo je mjesto na terenu zauzeo Domagoj Vida. Prisutne je novinare zanimalo je li Dalić tu promjena napravio zbog taktičkih ideja ili mu je možda netko iz Cityja to sugerirao kako bi se Gvardiol malo odmorio.

Izbornika kao da je to pitanje uvrijedilo pa je odgovor bio neočekivano 'oštar'.

'Podcjenjujete me tim pitanjem. Da me netko iz Cityja zove da odmorim igrače? Svašta!', ispalio je Dalić te na opasku kako 'veliki klubovi znaju tako raditi' odgovorio:

  • +54
Hrvatska - Latvija, kvalifikacije za Euro 2024. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

'Mi smo još veći. Mi smo velika momčad. Ne znam što bih vam na to rekao...'

No, shvatio je Dalić da je ipak malo prežustro reagirao te je u nastavio mirnijim tonom

'Nemojte se ljutiti. Znate moj karakter, moj rad. Da mene netko zove... Nije bilo potrebe da ga forsiramo, igrao je šest utakmica za City, ima lagani problem. To je istina. A i Modrića i Brozovića smo također htjeli malo odmoriti', zaključio je Zlatko Dalić.