imamo li novi leicester?

Traži se čudo: Mogu li ovi mali klubovi posramiti bogate vladare europskog nogometa?

22.08.2018 u 13:26

Bionic
Reading

Nakon što je Leicester City prije dvije godine dokazao da nije nemoguće uzeti titulu nacionalnog prvaka pred nosom bogatima i moćnima, svaka sezona klupskog nogometa počinje nadom da bi se to moglo ponoviti. Koji mali klub bi ovaj put mogao postati europski hit?

Klupski nogomet u Europi postao je u ovom desetljeću prilično dosadan i predvidiv, sve dok ga do temelja nije uzdrmao Leicester City svojom čudesnom bajkom 2016. godine. Pod vodstvom Claudija Raniera 'lisice' su uzele titulu u Premiershipu i pokazale da je na travnjaku moguće ostvariti čudo čak i u doba kad novac u nogometu kupuje uspjeh lakše nego ikad prije.

  • +8
La Liga, Levante - Barcelona Izvor: Pixsell / Autor: gtres/Gtres/PIXSELL

Na početku nove sezone pitamo se bi li se nešto slično moglo dogoditi u 'ligama petice', a iako su izgledi mali, kandidati za novo nogometno čudo definitivno postoje.

Prvi ispred svih svakako je španjolski Levante. Momčad iz Valencije otkad ju je preuzeo Paco Lopez gazi sve pred sobom u Primeri, a Barceloni je uskratila u svibnju povijesnu sezonu bez poraza, trijumfom u završnici prvenstva.

Levante je ovog vikenda pobjedom 3:0 u gostima Betisa, uz prekrasan individualni gol Moralesa probudio nadu da bi mogao igrati važnu ulogu u Španjolskoj ove sezone, no bit će teško protiv Reala, Barce i Atletica.

U Juventus je stigao Ronaldo, a pojačali su se Inter i Roma, no zašto ne bi Atalanta šokirala bogataše i uzela titulu u Seriji A? Gian Piero Gasperini odrađuje vrhunski posao na klupi kluba iz Bergama koji je s 8:0 ponizio Sarajevo u Europskoj ligi pa utrpao šest komada u dvije utakmice Hapoelu iz Haife.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Momčad pojačana Marijom Pašalićem na otvaranju Serie A svlada je Frosignone 4:0, uz gol našeg veznjaka pa nada navijača da bi se u Italiji moglo dogoditi čudo još uvijek ima pravo tinjati.

Što se Njemačke tiče, čini se nemogućim ikakav trofej 'ukrasti' Bayernu, no možda je došlo vrijeme. Od manjih klubova tipujemo na Hoffenheim Andreja Kramarića kao moguću prijetnju, što se može potvrditi već u petak kad Nagelsmanova momčad gostuje na Allianz Areni.

U Francuskoj PSG vlada još čvršćom rukom i ne mogu mu ništa čak ni imućni kubovi poput Monaca, Lyona i Marseillea. Može li netko isplivati iz drugog plana? Pobjedama protiv Nice i Lyona Reims je istaknuo kandidaturu za iznenađenje sezone. Novi prvoligaš bez ijedne zvijezde u momčadi još nema niti jedan primljeni gol u prvenstvu, a trener David Guion nada se da će se to nastaviti što duže. Bar do okršaja s Parižanima.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Za kraj, tu je Premiership. Bogata šestorka s vrha primila je šamarčinu od Leicestera 2016. godine i djeluje kao da to neće dopustiti još dugo. Kad su u pitanju eventualna nova čuda, ostajemo vjerni 'lisicama', tu je i tvrdi Burnley koji je izborio ulazak u Europu prošle sezone te raspoloženi Watford ovog ljeta.

Čuda se ne događaju često, ali nogometu su potrebna. Nadajmo se da će nam netko od spomenutih podariti ove sezone priču za pamćenje...