DOŠAO NA SVOJE

Transfer karijere mladog Hrvata: U Italiji dobio priliku koju je čekao!

12.01.2017 u 18:17

Bionic
Reading

Bivši mladi hrvatski reprezentativac Bruno Petković preselio je iz drugoligaša Trapanija u redove Bologne, u transferu vrijednom 1.2 milijun eura...

Riječ je o 22-godišnjem napadaču rođenom u Metkoviću koji svoju karijeru gradi u Italiji. Bivši junior NK Zagreba 2013. godine potpisao je profesionalni ugovor s tada prvoligašem Catanijom, ali nije se uspio nametnuti i uglavnom je bio po posudbama u nižim talijanskim ligama, a za hrvatsku U-21 reprezentaciju odigrao je jednu utakmicu.

Prošle godine potpisao je za Trapani, talijanskog drugoligaša, a deset postignutih golova u Seriji B bilo je dovoljno da ponovo privuče pažnju jednog uglednog kluba te ostvari impresivan transfer.

Bruno Petković potpisao je ovog četvrtka za Bolognu u transferu vrijednom 1.2 milijuna eura te će pojačati konkurenciju u napadu momčadi koja se ove sezone nalazi na 15. mjestu u Seriji A.

Ugovor Bologne i Petkovića trebao bi trajati do 2021. godine, a Bruno se pridružio brojnoj koloniji hrvatskih igrača u prvoj talijanskoj ligi koju čine Brozović, Perišić, Mandžukić, Pjaca, Perica, Balić, Posavec, Kalinić, Rog, Strinić, Milić, Badelj...