POSTAJE SVE REALNIJE

Transfer 'bomba'; Juventus ima 300 milijuna eura i potrošit će ih samo na jednog igrača

24.10.2019 u 16:23

Bionic
Reading

Juventus zadnjih godina vlada talijanskim nogometom, a njegova dominacija postat će još veća novim sponzorskim ugovorima i pojačanjima

Posljednjih osam godina prvak Italije je isti klub – Juventus, a kako stvari stoje ime pobjednika neće se promijeniti ni sljedećih sezona. 'Stara dama' pred potpisom je izdašnijih ugovora sa sponzorima, zbog dolaska Cristiana Ronalda raste utržak od prodaje dresova i ulaznica, više novca dolazi od televizijskih prava... Uglavnom lova stiže sa svih strana.

Zato nije ništa čudno da je Gazzetta dello Sport izašla s podatkom da će Juventus u 2020. raspolagati sa 300 milijuna eura za pojačanja. Fantastičan iznos koji bi najtrofejnija talijanska momčad mogla utrošiti na samo jednog igrača.

Naime, u Juventusu su shvatili koliko su dobili kupovinom Cristiana Ronalda za 117 milijuna eura. Brzo su taj iznos isplatili prodajom dresova i drugim marketinškim aktivnostima i zato u Torinu vjeruju da bi nešto slično mogli napraviti s Neymarom.

  • +4
Neymar na utakmici Brazil - Nigerija Izvor: EPA / Autor: WALLACE WOON

Poznato je da ga PSG ne namjerava pustiti dok ne vrati odštetu od 222 milijuna eura koliku je isplatio Barceloni, a Juventus će taj novac imati. Zapravo nekoliko desetaka milijuna eura i više...

Nagađanja kako je sljedeći rekordni transfer onaj Neymara iz PSG-a u Juventus poprimaju sve realnije obrise...