I DALJE TOP TEMA

Transfer Balea, ali i Özila još uvijek predmet rasprave

24.09.2013 u 11:22

Bionic
Reading

U nogometnom svijetu i dalje traju rasprave je li Gareth Bale vrijedan 100 milijuna eura koliko je Real Madrid platio za njega londonskom Tottenhamu

'Kraljevski klub' se u završnici prijelaznog roka napokon uspio dokopati toliko željenog Velšanina, a pritom je, prema izvještajima engleskih i španjolskih medija, platio za njega rekordnu odštetu. Istovremeno se odrekao usluga njemačkog veznjaka Mesuta Özila i prodao ga Arsenalu za 50 milijuna eura.

Umirovljeni njemački vratar Jens Lehmann, koji je od 2003. do 2008. branio za Arsenal, smatra da takvi iznosi nisu realni, a pogotovo ne tako velika razlika u odštetama za Özila i Balea.

'Iskreno, Arsenal je platio previše za Özila, ali to se dogodilo zato što je prije toga Bale otišao u Real za tako veliku cijenu. Nijedan igrač ne vrijedi toliko. Özilov transfer je puno bolji. Ne mislim da je razlika u vrijednosti između njega i Balea 50 milijuna eura. Ali tako funkcionira tržište kad klub poput Reala izgubi tlo', rekao je Lehmann u intervjuu za Spox.