PRONAĐEN OBJEŠEN

Tragičan kraj jednog od zlatnih 'superorlova'

08.01.2011 u 12:37

Bionic
Reading

Bivši nigerijski nogometni reprezentativac Uche Okafor (43), koji je nastupio na svjetskim prvenstvima 1994. i 1998. godine, počinio je samoubojstvo, objavila je američka policija u Teksasu nakon što je pronađeno beživotno tijelo u njegovu domu u Dallasu

Okafora je prva pronašla njegova bivša supruga kada mu je stigla u posjet nakon što ju je prijatelj obavijestio da se ne javlja na telefonske pozive. Rekonstrukcija priče kaže kako je ostavio kćer u školi i vratio se kući nakon čega se objesio.

'Brate, nemoj me ništa pitati. Da sam čuo da je ubijen ili poginuo u nesreći, shvatio bih, ali ovo ne razumijem', kaže neutješni trener Okafora iz zlatnih vremena nigerijskog nogometa Christian Chukwu i dodaje.

'Vidjeli smo se prije tri mjeseca i uz smijeh večerali. Ne mogu ništa reći, neutješan sam.'

Okafor je 1994. s reprezentacijom Nigerije osvojio naslov prvaka Afrike. Tada je bio standardan član prve postave, a pola godine kasnije putovao je na SP u SAD-u, ali zbog ozljede nije igrao. Na mundijalima je debitirao četiri godine kasnije u Francuskoj. Za nigerijske 'superorlove' ovaj je branič upisao 31 nastup, a na klupskoj sceni je nakon Afrike igrao u Belgiji, Njemačkoj, Portugalu i SAD-u.