kao da igra ligu prvaka

Iz HT Prve lige napravio transfer života i riješio egzistenciju; zarađivat će nekoliko stotina puta više nego sad

08.04.2022 u 10:09

Bionic
Reading

Marko Dabro, s 13 pogodaka trenutačno treći strijelac HT Prve lige i napadač Lokomotive, potpisao je četverogodišnji ugovor s kineskim prvoligašem Beijing Guoanom

Tako u petak pišu Sportske novosti, a s obzirom da nova sezona kineskog prvenstva počinje prvog dana svibnja ovaj će 25-godišnjak uskoro otputovati prema Kini te očigledno više neće odjenuti dres Lokomotive.

Navodno će Lokomotiva od ovog transfera zaraditi 800.000 eura plus određene bonuse, a Dabro će u Kini pokušati biti jednako golgeterski raspoložen kao i u hrvatskim okvirima. Prema riječima menadžera Andyja Bare koji je bio posrednik u poslu, Dabro će zarađivati 'nekoliko stotina puta više nego sad, bit će plaćen kao da igra u nekom klubu Lige prvaka'.

Osim što je trenutačno treći strijelac HT Prve lige podsjetimo kako je prošle sezone, u Drugoj HNL, bio uvjerljivo najbolji strijelac kao igrač BSK-a iz Bijelog Brda. Postigao je 30 pogodaka.

Karijeru je Dabro počeo u rodnim Vinkovcima, u Cibaliji, a prije BSK-a i Lokomotive još je kratko nastupao za Goricu i slovenski Bravo.

Beijing Guoan je prošle sezone trenirao nekadašnji hrvatski izbornik Slaven Bilić, a ova je momčad prošle sezone u kineskoj Ligi za prvaka završila kao peta na ljestvici.

  • +6
Lokomotiva - Slaven Belupo, 29. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL