BRIGA ZA HRVATE

Tottenham izišao iz blata, Dinamu remi

17.08.2010 u 22:37

Bionic
Reading

Utorak je donio prve dvoboje posljednje kvalifikacijske faze za Ligu prvaka. Igralo se u 'non champions' dijelu ždrijeba, odnosno dvoboji klubova iz najjačih liga koji se međusobno bore za ulazak u elitu

Tottenhamovi igrači pomalo su neoprezno slavili nakon ždrijeba koji ih je upario sa švicarskim predstavnikom, Young Boysima iz Berna. Iako su na kraju izvukli prihvatljiv poraz od 3:2, već nakon pola sata domaćin je vodio s visokih 3:0. Lulić, Bienvenu i Hochstrasser bušili su mrežu Gomesa, a Modrić, Ćorluka i društvo izgledali su kao da su došli izravno s plaže.

Ipak, probudili su se na vrijeme i zadržali nadu za uzvrat u Londonu. Prije odmora glavom je smanjio Bassong, a sedam minuta prije kraja dotad očajni Rus Pavljučenko je pogodio bliže rašlje i blijedim Spursima donio vrlo aktivan rezultata za uzvrat.

Vedran Ćorluka je odigrao čitav susret i inicirao akciju za drugi gol, dok su Modrić i Kranjčar odigrali po poluvrijeme. Niko je zamijenio Luku, a po engleskim forumima se širi strah od Modrićeve ozljede jer zdravog Luku Redknapp gotovo sigurno ne bi zamijenio.

'Mali derbi' večeri igrali su u Kijevu Dinamo i Ajax, a pobjednika nije bilo. Zadovoljniji mogu biti Kijevljani koji su u 57. minuti nakon gola Verthongena imali rezultatski zaostatak i čovjeka manje na terenu, ali Gusev je zabio za 1:1 i najavio veliku bitku u amsterdamskoj Areni. Ognjen Vukojević odigrao je 90 minuta i sa 11.178 metara bio je najbolji trkač susreta.

Ruski Zenit svladao je sa 1:0 Auxerre pogotkom Keržakova u trećoj minuti, Žilina je u Pragu svladala Spartu 0:2 golovima Caesaya i Oraveca, a Rosenborg je najavio povratak u Ligu prvaka pobjedom nad Kopenhagenom od 2:1. Strijelci za Norvežane bili su Iversen i Henriksen, ali nadu Dancima zadržao je iskusni Gronkjaer u 84. minuti.