pukla ljubav?

Totalni raskol na San Siru; poniženi i uvrijeđeni Zvonimir Boban napušta 'rossonere'

02.03.2020 u 08:12

Bionic
Reading

Kaosu u redovima Milana nema kraja. Rat između Zvonimira Bobana i Paola Maldinija s jedne, te izvršnog direktora Ivana Gazidisa s druge strane, dosegnuo je vrhunac. A talijanski mediji tvrde kako su Boban i Maldini nadjačani te da su već sada bivši...

Sukob dviju struja unutar Milana na vrhuncu je. Razočarani Zvonimir Boban više nije želio šutjeti te je za talijanske medije progovorio o krizi koja potresa klub. Njegove su izjave za talijansku Gazzettu dello Sport izravno upućene izvršnom direktoru Ivanu Gazidisu koji je Bobanu i Paolu Maldiniju radio iza leđa.

'Do prije nekoliko dana mislio sam da su priče o dvjema dušama unutar kluba neistina', kazao je među ostalim Boban i dodao:

'Ne dati nam niti upozorenje, to je potez bez poštovanja i elegancije. To nije Milanov način, ili barem ne ono čega se mi sjećamo kao Milanov način.'

>> Ljutiti Zvonimir Boban progovorio o krizi koja potresa Milan: To je čisto nepoštovanje!

Bobanu je zasmetalo to što je Gazidis bez njegova znanja kontaktirao Ralfa Rangnicka. Njegovim dolaskom bi se ukinula Bobanova funkcija, a njemački stručnjak bi imao potpunu kontrolu nad svim, pa čak se spominjalo da bi jedno vrijeme bio i trener momčadi Milana!

Boban i Maldini navodno žele vratiti na klupu Maxa Allegrija, trenera s kojim je Milan uzeo posljednji put naslov prvaka, a Gazidis inzistira na Rangnicku koji ne bi bio trener već bi uredio kompletan ustroj kluba. La Gazzetta dello Sport sada donosi kako Boban nakon svega najozbiljnije razmišlja da se sam povuče na kraju sezone, a njegov put bi, navodno, mogao slijediti i Paolo Maldini.

'Obojica su razočarani i osjećaju se podcijenjeno', navode izvori bliski klubu.

  • +5
Serie A, Fiorentina - Milan Izvor: Profimedia / Autor: Spada / LaPresse / Profimedia

Sam Bobanov istup u javnosti mnogi su ocijenili 'potezom očajnika' jer i on i Maldini iz dana u dan sve više gube moć i utjecaj u redovima posrnulog talijanskog velikana. Boban je zato tražio i hitan sastanak s vlasnicima kluba, ali talijanski mediji uvjereni su kako će na kraju sezone ipak napustiti klub jer pod svaku cijenu želi izbjeći nove sukobe s Gazidisom čija je pozicija u 'rossonerima' u ovom trenutku - nedodirljiva. 

Neki tvrde kako se već zna da će se Boban vratiti u Fifu. Prije dolaska u Milan Zvonimir Boban je od 2016. godine bio na funkciji zamjenika glavnog tajnika Fife. Čak i sam Gianni Infantino, predsjednik Fife, 'navija' za to da se Boban vrati, a nedavno je kazao kako su za njega 'vrata Fife uvijek otvorena'.