pao je dogovor

Totalni preokret u Italiji; do jučer je polovica klubova tražila prekid prvenstva, a sada su jednoglasno odlučili da se Serie A nastavlja...

21.04.2020 u 18:12

Bionic
Reading

Svih 20 nogometnih klubova talijanske Serie A ipak je u utorak jednoglasno odlučilo da će pokušati dovršiti natjecanje u sezoni koju je sredinom ožujka prekinula pandemija koronavirusa, objavljeno je nakon sastanka predstavnika svih klubova

'Glavna skupština Serie A se sastala putem videokonferencije i jednoglasnom odlukom predstavnika svih 20 klubova potvrdila namjeru da se dovrši natjecanje u sezoni 2019./'20., ako Vlada dopusti nastavak', stoji u priopćenju Serie A.

Do jutrošnjeg sastanka nekoliko je klubova, poput Sampdorije i Torina, bilo protiv nastavka natjecanja, a vlasnik Brescie je javno poručio da se njegova momčad neće pojaviti na terenu. No, u nekoliko dana svi su promijenili mišljenje.

U priopćenju se navodi da će se utakmice odigravati 'u skladu s medicinskim protokolima za zaštitu igrača i svih zaposlenika'.

Iz Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) su poručili da žele dovršiti sezonu, čak i ako to znači da će se igrati do jeseni.

Još uvijek nema nikakvih indikacija hoće li i kada talijanska Vlada dopustiti odigravanje nogometnih utakmica.