nikad lošiji

Totalni krah Nizozemaca, kapetan Robben u suzama se oprostio od 'oranja'

11.10.2017 u 07:00

Bionic
Reading

Nizozemski nogometaši nisu uspjeli napraviti čudo i neće vidjeti SP u Rusiji 2018. godine. Pobijedili su Švedsku 2:0, no na kraju su ostali bez Mundijala i bez kapetana Arjena Robbena koji je najavio umirovljenje od narančastog dresa

Zabio je Arjan Robben (33) kao pravi kapetan oba gola za Nizozemsku u pobjedi 2:0 protiv Švedske. No, nije bilo dovoljno, 'oranje' neće na SP u Rusiji sljedeće godine. Dodatni šok bila je objava kapetana Robbena kako mu je ovo posljednja utakmica u reprezentativnom dresu.

'Želim se usredotočiti na klupsku karijeru. Ovo je najbolje vrijeme za proslijediti štafetu sljedećoj generaciji', rekao je Robben koji je svoj posljednji nastup u narančastom dresu doživio vrlo emotivno. Plakao je na početku, ali i na kraju. Nije skrivao koliko mu je teško.

  • +15
Arjen Robben Izvor: Reuters / Autor: STRINGER

A i trebalo bi mu biti, ovo je najgori rezultat reprezentacije nakon više od tri desetljeća. Nakon što su na SP-u u Brazilu 2014. godine bili treći nisu izborili EP 2016., te sada SP 2018. Nizozemska propušta drugo uzastopno veliko natjecanje, reprezentacija je, kao i klupski nogomet, u velikoj krizi. Vrijeme je za velike promjene, a prva je - odlazak kapetana u reprezentativnu mirovinu.

Robben se umirovio kao četvrti najbolji strijelac 'oranja' u povijesti, zabio je 37 golova uz 29 asistencija na 96 odigranih utakmica, a ispred njega su Van Persie (50 golova), Huntelaar (42) i Kluivert (40).