stiglo PRIOPĆENJE

Totalni krah hrvatske košarke; Stojko Vranković podnio ostavku na mjestu predsjednika HKS-a!

12.09.2022 u 14:26

Bionic
Reading

Dan nakon što je hrvatska košarkaška reprezentacija doživjela poraz u osmini finala Eurobasketa od Finske, Stojko Vranković, predsjednik HKS-a, podnio je ostavku

Novi udarac doživjela je hrvatska košarka nakon što je u osmini finala Eurobasketa poražena od Finske.

Priopćenje Stojka Vrankovića, predsjednika HKS-a prenosimo u cijelosti:

'Nakon sinoćnje, posljednje utakmice Hrvatske na ovogodišnjem Europskom prvenstvu, odlučio sam dati ostavku na mjesto predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza, čime na sebe preuzimam odgovornost ispred HKS-a.

Žao mi je zbog navijača koji pružaju bezrezervnu podršku reprezentaciji, no u ovom trenutku ne nalazim rješenje koje bi unaprijedilo nastalu situaciju.

Konačno, želim zahvaliti svim igračima na odazivu u reprezentaciju i trudu koji su uložili, jednako kao i stručnom stožeru i medicinskom timu, a zahvaljujem i svim djelatnicima HKS-a koji su mi pružali potporu u posljednjih šest godina.'

Stojko Vranković

Tako je nakon Dina Rađe, koji je HKS napustio sredinom srpnja ove godine, još jedan velikan napustio krovnu košarkašku organizaciju.

Podsjetimo, nakon debakla u kvalifikacijama za Svjetsko prvensrtvo Hrvatski košarkaški savez (HKS) održao je sjednicu Upravnog odbora na kojoj je donesena odluka o raspuštanju i ukidanju Stručnog savjeta za mušku košarku na čelu kojeg je bio Dino Rađa.

Tko će voditi Savez u sljedećem periodu nije poznato, ali jasno je kako se mora krenuti od nule. Reforme su nužne.