ALARMANTNA SITUACIJA

Totalni kaos u talijanskom nogometu; tri su moguća scenarija, a postoji mogućnost da Serie A nema prvaka

10.03.2020 u 10:39

Bionic
Reading

Nakon što je talijanski premijer Giuseppe Conte cijelu zemlju proglasio 'zaštićenom zonom', u Italiji su prekinuta i sva sportska natjecanja najmanje do 3. travnja

Zbog koronavirusa suspendirana je tako i nogometna Serie A, dok bi se talijanski klubovi trebali i dalje natjecati u europskim natjecanjima.

Vodstvo talijanske nogometne lige odlučilo je da se sve utakmice igraju bez gledatelja dok su ministri poručivali kako bi se trebalo suspendirati sva natjecanja dok najgori val epidemije prođe. Uz dosta prepirke na kraju je odlučeno da se sva natjecanja suspendiraju barem do 3. travnja kada će biti donesena odluka što dalje.

'Uveli smo i strože mjere za sportske događaje. Serie A i svi sportski turniri su suspendirani. To moraju prihvatiti svi navijači. Nema razloga da se natjecanja nastave' poručio je talijanski premijer Giuseppe Conte.

Kako se prva utakmica Europskog prvenstva 2020. godine igra u Rimu 12. lipnja, talijanski mediji su se raspisali o potencijalnim scenarijima ako se Serie A neće uspjeti završiti do tog datuma. Prema La Repubblici, sada su moguća tri scenarija:

  • +5
Serie A, Juventus - Inter Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MARCO

1. Postoji mogućnost odgode Europskog prvenstva, ako se nastavi epidemija koronavirusa u Europi, na jesen ili sljedeću godinu.

2. Utakmice talijanskog prvenstva igrat će se svaka dva ili tri dana u puno gušćem rasporedu, a talijanskim Kup bi se odgodio za ljeto.

3. Serie A će završiti s poretkom kao što je sada, a Talijanski nogometni savez ne bi proglasio prvaka već bi se samo odredili europski putnici za sljedeću sezonu. U tom slučaju, nitko ne bi ispao u drugu ligu, a dva kluba iz Serie B ušla bi u prvu ligu i povećala bi se liga.