svi u čudu

Totalna pomutnja u Bayernu; Kahn, Rummenige i Salihamidžić pod istragom jer su kršili zakon, a razlog je pomalo bizaran!

29.12.2021 u 12:48

Bionic
Reading

Jako neugodnu situaciju u Bayernu je pred kraj godine izazvala vijest kako je pokrenut istražni postupak protiv nekoliko čelnika moćnog njemačkog kluba. A razlog je pomalo bizaran…

Kako pišu njemački mediji, pokrenut je opsežni istražni postupak protiv nekoliko čelnika Bayerna, među kojima su predsjednik uprave kluba Oliver Kahn, zatim bivši predsjednik Karl-Heinz Rummenige, ali i sportski direktor Hasan Salihamidžić. Među optuženima se još nalaze zamjenik predsjednika Jan-Christian Dreesen te član uprave kluba Andreas Jung.

O čemu je riječ? Prvi je vijest objavio njemački WDR, a oni doznaju kako su spomenuti čelnici da osumnjičeni za moguće kršenje zakona zbog minimalne propisane plaće u omladinskoj školi Bayerna. Očito je nekoliko trenera odlučilo sve reći i prijavili su šefove kluba za kršenje zakona.

Naime, istraga je pokrenuta nakon što je nekoliko trenera priznalo kako često rade i po deset sati dnevno za minimalnu plaću koju dobivaju od Bayerna, a to je oko 450 eura.

Službeno će istraga biti pokrenuta krajem siječnja 2022. godine, kada će istražitelji obaviti razgovor s nekoliko svjedoka.

Naravno, za imidž kluba ova istraga nije dobra jer ako se pokaže točnim da su varali trenere minimalnom plaćom i nisu im isplaćivali razliku, ispast će kako su štedjeli na krivom mjestu.

A s druge strane poznato je kako Bayern često ne štedi na pravim pojačanjima. Pogotovo kada su u pitanju mladi igrači pa je stoga vijest da su kršili zakon zbog spomenute minimalne propisane plaće u omladinskoj školi Bayerna – pomalo nevjerojatna.