Kinezi prodali klub

Kakav preokret u Interu; Hrvati Perišić i Brozović iznenada dobili novog, bezobrazno bogatog vlasnika; evo o kome je riječ!

29.12.2021 u 08:35

Bionic
Reading

U talijanskim medijima kasno u noći proširila se vijest - koja je stigla iz SAD-a - da milanski Inter mijenja vlasnika, a vijest bi trebala biti službena za nekoliko dana

Kako doznaje International Business Times, riječ je o transakciji teškoj više od milijardu dolara, a novi vlasnik Intera trebao bi postati fond PIF iz Saudijske Arabije. Tako je ipak došlo do preokreta koji su neki najavljivali...

Doznaje se da će spomenuti fond otkupiti većinski paket dionica Intera te tako postati vlasnik Nerazzurra u kojima još uvijek nije jasna sudbina dvojice hrvatskih nogometaša Ivana Perišića i Marcela Brozovića, kojima istječe ugovor.

Pregovori su se odužili zbog dužine trajanja i uvjeta (manja plaća), a nakon ove vijesti – ako se potvrdi da je točna – novac zaista ne bi trebao biti problem. Sada je dakle jasno zašto Brozović, koji je već odbio nekoliko ponuda, nije potpisao novi ugovor.

Tko će biti novi vlasnici Intera? Riječ je o fondu PIF, jednom od najvećih fondova koji upravlja investicijama vrijednima više od 400 milijardi dolara u raznim područjima. Ukratko, Hrvati Perišić i Brozović te Edin Džeko, zvijezda BiH, iznenada su dobili novog vlasnika, bezobrazno bogatog!

Ova transakcija zapravo nije iznenađenje jer poznato je to da Inter posljednjih godina ima velikih financijskih problema, a podatak da je u sezoni 2020./21. - kada su osvojili titulu prvaka - ostvaren gubitak od 320 milijuna eura dovoljno govori.

Tako je većinski vlasnik Intera - kineska tvrtka Suning, koja od 2016. godine ima oko 70 posto upravljačkih prava u klubu - očito pristao na prodaju i povlačenje.

Usprkos krizi i prodaji nekoliko važnih igrača (Romelua Lukakua Chelseaju za 115 milijuna eura i Achrafa Hakimija PSG-u za 60 milijuna eura!), Inter je trenutačno vodeća momčad u Serie A, a izborio je i plasman u osminu finala Lige prvaka. Bolje nije moglo…

A sada dolazi novi vlasnik, kojem novac nije problem i ne zna što znači riječ kriza. Nema sumnje da će ubrzo opet euforija zahvatili navijače Intera jer rasprodaja igrača više nije opcija. Sada se vjerojatno već razmišlja o pojačanjima.