MANDŽO REZERVA

Torres se vratio, Atletico srušio Real u svom stilu!

07.01.2015 u 21:04

  • +3

Kup kralja: Atletico M. - Real M.

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Juan Medina, Susana Vera

Bionic
Reading

Nakon pobjede u rujnu na Bernabeuu te ranije u Superkupu, Atletico Madrid svladao je Real i ove srijede u prvoj utakmici osmine finala Kupa kralja, rezultatom 2:0. Mario Mandžukić igrao je tek posljednjih 15 minuta, dok je Fernando Torres svoj povratak okrunio mjestom među prvih 11…

Ancelotti više ne pobjeđuje. Real Madrid nanizao je 22 pobjede od rujna do siječnja, ali u posljednja četiri dana izgubio je od Valencije, a sada i od Atletica. U tvrdoj utakmici na Vicente Calderonu crveno-bijeli su zabili dva pogotka u svom stilu te tako stekli veliku prednost pred uzvrat.

Real je utakmicu počeo bez Pepea i Ronalda, dok su kod domaćih na klupi bili Arda Turan, Koke i naš Mario Mandžukić. Simeone se iznenađujuće odlučio dati šansu od prve minute povratniku Fernandu Torresu koji se mnogo trudio, ali nije odigrao utakmicu za pamćenje.

Dvoboj bez velikog broja prilika odlučen je u drugom dijelu. U 58. minuti Raul Garcia realizirao je kazneni udarac nakon što ga je izborio u dvoboju sa Sergiom Ramosom, u kojem je bilo obostranog guranja i povlačenja, ali igrač Atletica je bio taj koji je prvi pao.

Ancelotti je u 65. minuti uveo Ronalda, ali Real nakon primljenog gola nije uspio kreirati pravu priliku. Zatim je u 77. minuti dobio još jedan, zahvaljujući krasnom skoku Gimeneza i pogotku glavom nakon kornera.


Lagano ozlijeđeni Mario Mandžukić ušao je u igru u 75. minuti, dovoljno tek da proslavi s Gimenezom gol koji bi mogao biti krucijalan uoči uzvrata sljedeći tjedan na Bernabeuu.

Atletico je tako nakon poraza u finalu Lige prvaka još jednom pokazao Realu da u svom gradu trenutno ima najopasnijeg rivala, s kojim će imati posla u svim natjecanjima u kojima nastupa.

Kup kralja, osmina finala:

Atletico - Real 2:0 (Raul Garcia 58, Gimenez 77)