Lige prvaka mladih

Povijesna utakmica Hajdukovih juniora u Dortmundu pred rekordnim brojem Torcide; evo gdje možete gledati spektakl

15.03.2023 u 10:43

Bionic
Reading

Hajdukovi juniori danas ispred sebe imaju povijesnu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka mladih. Gostuju kod s Borussije Dortmund (18:30, ArenaSport 1, MAXtv), a pobjednik ovog dvoboja izborit će plasman među četiri najbolja

I prije odlaska momčadi trenera Marijana Budimira prema Njemačkoj bilo je jasno kako će u Dortmundu imati veliku podršku navijača. I to ne samo Hrvata koji žive u Njemačkoj nego i Torcide koja na Signal Iduna Park stiže u velikom broju jer je rasprodano više od 3000 ulaznica. Prema najavama očekuje se više od pet tisuća navijača Hajduka što je garancija pravog spektakla. Pred tako velikim brojem navijača u gostima još niti jedan hrvatska momčad nije igrala. Čudesno!

Spektakl iz Dortmunda možete na TV ekranima pratiti od 18:30 sati na kanalu ArenaSport 1 (MAXtv).

Ono što je od prije poznato jest činjenica kako su Hajdukovi juniori napravili dosad najveći uspjeh u povijesti Akademije.

'Momci jedva čekaju istrčati na teren. Pripremili smo se taktički, mentalno. Ulog je velik, pravi super teren, jedan od kultnih stadiona. Dosta će doći navijača jednih i drugih. Četvrtfinale Lige prvaka je top događaj', kazao je uoči utakmice trener Hajduka Budimir.

Podsjetimo, na putu do četvrtfinala Lige prvaka juniori Hajduka izbacili su azerbejdžanskog i albanskog prvaka, zatim ukrajinski Šahtar te su u osmini finala u sjajnoj atmosferi pred oko 10.000 navijača na Poljudu bolji bili od engleskog prvaka Manchester Cityja 2:1.

No, u Dortmundu trener juniora Hajduka Budimir neće moći računati na stoperski par Vušković-Prpić. Luka Vušković odrađuje kaznu zbog crvenog kartona protiv Šahtara, a Dominik Prpić oporavlja se od teške ozljede gležnja.

Tako je tener juniora Budimir na put poveo sljedeća 24 igrača:

Krešimir Nazor, Jere Vrcić, Marko Capan, Šimun Hrgović, Marin Ćalušić, Ivan Bosančić, Niko Pavić, Tomislav Arković, Mateo Jurić-Petrašilo, Boško Jemo, Niko Đolonga, Mate Antunović, Duje Reić, Ante Kavelj, Niko Sigur, Noa Skoko, Domagoj Begonja, Frane Bobanović, Nino Duić, Marin Carev, Roko Brajković, Borna Buljan, Davyd Fesyuk i Mark Hrvojevic.

  • +43
Hajduk - Manchester City, 1/8 finala Lige prvaka mladih Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec