WTA STRASBOURG

Tomljanović i Lučić se oprostile od Strasbourga

21.05.2014 u 13:24

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović, 71. igračica svjetskog poretka, zaustavljena je u 2. kolu WTA turnira koji se igra na zemljanoj podlozi u Strasbourgu...

Bolja je od naše predstavnice bila 96. igračica svijeta, Kazahstanka Zarina Diyas, sa 6-4, 7-6(4). Iskoristila je Diyas jedinu priliku za break u prvom setu, a potom odmah na startu drugog seta ponovno oduzela servis 21-godišnjoj Zagrepčanki.

Uspjela joj je Tomljanović u nastavku meča uzvratiti, potom je svaka tenisačica napravila još po jedan break, a u nove je probleme Ajla upala u 12. gemu kada je spasila meč-loptu. Tada se izvukla, ali ne i u tie-breaku u kojem se nekoliko mjeseci mlađa Kazahstanka pokazala uspješnijom i došla do pobjede u prvom međusobnom dvoboju protiv Tomljanović.

Nešto kasnije portorikanska tenisačica Monica Puig pokazala se prejakom za našu Mirjanu Lučić-Baroni.

Tenisačica koja je 56. na svjetskoj ljestvici slavila je sa 6-3, 6-1 za samo 65 minuta igre. Po dva breaka u svakom setu donijela su 20-godišnjakinji uvjerljivu pobjedu protiv 12 godina starije suparnice.

Lučić-Baroni je u Strasbourgu prošla kvalifikacije, te u 1. kolu nadigrala Srpkinju Bojanu Jovanovski, ali više od toga nije mogla.

Darija Jurak nije se uspjela plasirati u polufinale parova. Od nje i Amerikanke Megan Moulton-Levy bolje su bile Argentinka Tatiana Bua i Čileanka Daniela Seguel sa 6-1, 1-6, 10-5.