AUSTRALIAN OPEN

Petra Martić prosula 4:1 u odlučujućem setu, dalje ide 'naše gore list' Ajla Tomljanović

16.01.2024 u 14:48

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Petra Martić okončala je pojedinačni nastup na Grand Slam turniru Australian Openu u prvom kolu, u zadnjem meču dana sa 7-6(3), 4-6, 6-4 bolja je bila Ajla Tomljanović, hrvatska tenisačica koja već dugi niz godina igra za Australiju

Ispadanjem 32-godišnje Martić, inače 40. tenisačice na svijetu, hrvatski tenis je ostao bez predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji. Svi su zapeli već na prvoj prepreci koju je Martić morala preskočiti.

U trećem setu Martić je vodila 4-1, ali je potom upala u krizu sve do kraja meča. Tomljanović je osvojila pet gemova u nizu i proslavila pobjedu. Trenutačno je 30-godišnja Tomljanović 271. na WTA ljestvici uslijed perioda u kojem nije igrala zbog ozljede.

Obje su tenisačice na početku meča sigurno igrale na svoj servis do 3-3. Tada je prvi put popustila Martić što je Tomljanović iskoristila za break te je kod 5-4 servirala za prvi set. Tomljanović tada nije iskoristila dvije set-lopte te se Martić vratila u igru izjednačivši na 5-5.

Gotovo iscrpljujuća borba trajala je tijekom gema kod 5-5 kada je Martić propustila čak sedam prilika za odlazak na 6-5. Tomljanović je došla do novog breaka, povela 6-5, ali i još jednom neuspješno servirala za 1-0 u setovima. Martić je izborila tie-break, ali je opet brzo upala u zaostatak te 0-3 i potom 1-5 nije mogla spasiti.

Nije Martić potonula zbog dramatično izgubljenog prvog seta već je drugi otvorila s 3-0. Tomljanović se približila na 5-4, ali nije uspjela do kraja zakomplicirati taj set.

Treću je dionicu opet bolje otvorila Martić. Povela je 2-0 te 4-1, ali je u tom trenutku i stala. Tomljanović je osvojila pet gemova u nizu te proslavila pobjedu na oduševljenje australskih navijača.

Bio je ovo četvrti međusobni meč u karijeri ove dvije tenisačice i rezultat je sada 2-2. Tomljanović će u drugom kolu igrati protiv Latvijke Jelene Ostapenko.

Australian Open, 1. kolo tenisačica:

Ajla Tomljanović (Aus) - Petra Martić (Hrv) 7-6(3), 4-6, 6-4