australian open

Danil Medvjedev velikim preokretom do pobjede nakon gotovo četiri sata borbe

18.01.2024 u 18:28

Bionic
Reading

Opasno je živio u 2. kolu ruski tenisač Danil Medvjedev, treći nositelj Grand Slam turnira Australian Open, ali je uspio pobijediti Finca Emila Ruusuvuorija u pet setova nakon zaostatka 0-2

Nakon nešto manje od četiri i pol sata igre Medvjedev je pobijedio Ruusuvuorija 3-6, 6-7(1), 6-4, 7-6(1), 6-0. Meč je završio u gluho doba noći, dvadeset minuta do 4 sata ujutro.

Ruusuvuori je odlično igrao tijekom četiri seta, s posebnim naglaskom na prve dvije dionice koje je i dobio. Medvjedev je, pak, podizao svoj ritam igre kako je meč odmicao makar treba naglasiti kako je finski tenisač kod vodstva 5-4 u četvrtom setu bio udaljen samo dva poena od velike pobjede.

Kada je Medvjedev dobio tie-break četvrtog seta imao je otvoreni put prema pobjedi. Dobio je posljednji peti set bez izgubljenog gema, a početkom posljednje dionice Ruusuvuori je tražio pomoć liječnika zbog bolova u ramenu.

U 3. kolu Medvjedev će igrati protiv kanadskog tenisača, 27. nositelja Felixa Auger-Aliassimea.

Bjeloruska tenisačica Victoria Azarenka plasirala se danas u 3.  kolo Australian Opena u Melbourneu, nakon što je svladala Dankinju Klaru Tauson 6-4, 3-6, 6-2.

Meč Azarenke i Tauson, 22. i 96. tenisačice turnira svijeta, trajao je dva sata i 15 minuta. Azarenka će u sljedećem kolu igrati protiv desete na WTA listi Latvijke Jelene Ostapenko koja je bila bolja od Australke Ajle Tomljanović 6-0, 3-6, 6-4.

U muškom dijelu turnira plasman u treće kolo osigurao je Poljak Hubert Hurkacz. Deveti igrač svijeta slavio je protiv Čeha Jakuba Menšika nakon pet setova 6-7, 6-1, 5-7, 6-1, 6-3. Sljedeći suparnik bit će mu Francuz Ugo Humbert.