ZA POVIJEST

To se Liverpoolu nije dogodilo 48 godina; sve dok nije došao Lovren

31.10.2016 u 15:16

Bionic
Reading

U 10. kolu Premiershipa Liverpool je pobijedio 4:2 na gostovanju kod Crystal Palacea u Londonu i zadržao priključak s Manchester Cityjem i Arsenalom na samom vrhu prvenstvene ljestvice, a hrvatski stoper Dejan Lovren bio je dio nečega što 'redsi' ne pamte 48 godina

Godine 1968. dva stopera Liverpoola na istoj su utakmici zabila po gol u pobjedi protiv Leicestera 4:0; bili su to Ron Yeats i Tommy Smith. Od tada se nije dogodilo da se oba središnja braniča u 90 minuta upišu u strijelce.

Sve do prošle subote kada je to uspjelo Dejanu Lovrenu i Joelu Matipu koji su zabili drugi odnosno treći pogodak za goste u slavlju 4:2 kod Crystal Palacea. Lijepo postignuće koje pokazuje i svu snagu današnjih 'redsa', jer prijete sa svih strana.

Inače, Lovren je skrivio gol za 1:1, ali se nešto kasnije iskupio i vratio svojoj momčadi prednost.

'Nisam to zaslužio. Radim prenaporno da napravim takvu grešku. Jednostavno sam zaboravio i nastavio igrati', pričao je Lovren za engleske medije te nastavio:

"Igrači su me pitali: 'Što si želio napraviti nakon gola?' 'Skočiti u publiku. Ne znam zašto.' 'Kamo? Među navijače Palacea?' 'Ne znam."

Još malo o susretu.

'Bila je to utakmica uspona i padova, no najvažnija su tri boda. Pokazali smo karakter. Ako želite biti prvak ili među četiri, morate dobivati male utakmice, kao mi u subotu ili kao što je ona sljedeća protiv Watforda.'