IZBJEGNUT SUKOB

Tko mulja, policija ili BBB?

14.02.2011 u 11:53

Bionic
Reading

U nedjelju je u Sesvetama policija intervenirala nakon dojave građana da se planira masovna međusobna tučnjava Bad Blue Boysa. Dok BBB tvrde da je povod njihova dolaska u Sesvete bila krađa transparenata, policija u svojem priopćenju navodi da su dvije frakcije BBB-a htjele napasti treću jer posjećuje Dinamove utakmice

Zagrebačka policija jučer je u Sesvetama spriječila sukob između frakcija Dinamovih navijača, pri čemu je privela 85 navijača, a zbog posjedovanja hladnog oružja (teleskopske palice i bokseri) zadržala je njih trojicu koje bi tijekom ponedjeljka trebala dovesti pred sesvetski Prekršajni sud.

U policiji kao razlog planiranog obračuna navode razmimoilaženje u mišljenjima između navijačkih udruga i zato što frakcija Sovići iz Sesveta posjećuje Dinamove utakmice. Isto tako, policija ne raspolaže saznanjima da je povod obračunu bila krađa transparenata, kako su naveli Bad Blue Boysi u razgovoru za tportal

Interventna policija reagirala je po dojavi jednog građana te je oko 17 sati u Sesvetama, u neposrednoj blizini prostorija koje koristi navijačka frakcija Sovići, ali i sesvetska Hvidra, privela 85 Dinamovih navijača, među njima i jednog maloljetnika.

Svi privedeni su, kako doznaje Hina, pripadnici frakcija Agram Crew i No Profit, dakle napadača, dok u vrijeme njihova privođenja u prostorijama nije bilo nikoga od Sovića.

Nakon što je s njima obavila obavijesni razgovor, policija je većinu navijača pustila kućama, a zadržala je samo trojicu (32, 23 i 22 godine), i to zato što je kod njih pronašla palice i boksere te sprej suzavac.

Sva trojica od ranije su poznata policija, pri čemu su 32-godišnjak i 22-godišnjak evidentirani zbog kaznenih djela nanošenja teških ozljeda i nasilničkog ponašanja, a jedan od njih ima i aktivnu zabranu posjeta sportskim natjecanjima zbog sudjelovanja u navijačkim neredima u svibnju prošle godine za odigravanja utakmice između Hajduka i Dinama.

Policija nastavlja kriminalističko istraživanje tog, ali i slučaja napada na autobus s gostima grčkog nogometnog kluba PAOK iz prosinca prošle godine, budući da dio Dinamovih navijača koji je sudjelovao u tom napadu još nije identificiran.