STVARNO TUŽNO

Tko je fotografirao nesretnog Schumija; ako je ovo istina...

21.12.2016 u 16:22

Bionic
Reading

Michael Schumacher opet je jedna od glavnih tema u medijima, no zbog krivog razloga. Netko pokušava prodati fotografiju sedmerostrukog prvaka kako leži u krevetu, a bila bi to njegova prva snimka od kada je stradao na skijanju u prosincu 2013.

Nakon skijaške nesreće obitelj njemačkog vozača učinila je sve kako bi ga zaštitila od znatiželjne javnosti. Vijesti o zdravstvenom stanju dolazile su na kapaljku, a nije postojala niti jedna fotografija nesretne legende formule 1.

No ta izolacija izgleda da nije uspjela. Nepoznata osoba neopaženo je snimila Michaela te fotografiju ponudila na prodaju. Traženi iznos je oko milijun funti.

Njemačko tužiteljstvo pokrenulo je istragu, obitelj poduzela pravne korake, no mediji kojima je ponuđena fotografija odbijaju suradnju i ne žele otkriti izvor odnosno prodavača. Ako netko kupi spornu fotografiju, nitko neće moći spriječiti njezinu objavu.

Policija i dalje pokušava saznati tko to pokušava zaraditi na nesreći Schumacherove obitelji, a prema novim detaljima u stranim medijima fotografiju bivšeg prvaka prikovanog za krevet napravio je bliski prijatelj obitelji, netko kome su vjerovali, netko tko je imao neometan pristup sobi u kojoj leži Michael.

Ipak, vrijeme će pokazati pravu istinu, je li fotografiju zaista napravio prijatelj, što bi bilo stvarno tužno i ružno, ili netko od medicinskih djelatnika ili članova osiguranja.