Pioli na mukama

Tko će zamijeniti Zlatana Ibrahimovića? Sada je jasno što Talijani zapravo misle o našem Anti Rebiću i njegovoj ulozi u Milanu

24.11.2020 u 13:17

Bionic
Reading

Stefano Pioli mora pronaći nekoga tko će zamijeniti Zlatana Ibrahimovića u vršku napada Milana u iduće tri utakmice koliko je najmanje Šveđanin ozlijeđen

Zlatan Ibrahimović je motor novog Milana kojeg je, nakon svojeg dolaska u klub, vratio na sami vrh talijanske lige. Ibra je ove sezone u 10 utakmica zabio 11 golova i upisao dvije asistencije. Ono što je zabrinuo navijače Milana je ozljeda koju je švedski napadač zaradio na prošloj utakmici protiv Napolija u kojoj je zabio dva gola u pobjedi 1:3.

  • +17
SSC Napoli - AC Milan, 22.11.2020. Izvor: EPA / Autor: CESARE ABBATE

Ibrahimović zbog ozljede neće moći igrati barem 10 dana, a to bi se moglo produžiti i na mjesec dana. U svakom slučaju, Ibra će propustiti najmanje tri utakmice. Neće ga biti protiv Lillea i Celtica u Europskoj ligi, te protiv Fiorentine u Serie A pa u Milanu moraju pronaći igrača koji će ga mijenjati na terenu, posebno ako se sve oduži.

Trener Milana Stefano Pioli ima nekoliko opcija, a kao najbolja se možda čini naš Ante Rebić. Talijan bi mogao dati šansu mladom Lorenzu Colombu, a tu je i 21-godišnji Portugalac Rafael Leao koji uglavnom igra na lijevoj strani napada i ove je sezone zabio dva gola i upisao tri asistencije u Serie A. Leao može igrati i kao centralni napadač što je već dokazao u nekoliko navrata.

Ipak, talijanski se mediji uglavnom slažu da Ibrinu ulogu na terenu more preuzeti Ante Rebić i smatraju kako će ga Pioli primaknuti prema centru napada te da će biti vođa Milana kao i prošle godine kada je u 26 utakmica Serie A zabio 11 golova i upisao tri asistencije. Ove sezone je u šest utakmica dva puta asistirao.

Talijani još pišu kako je Milan bez Zlatana pobijedio u sve četiri utakmice koje su igrali, ali kako je njegov doprinos nemjerljiv. Šveđanina ističu kao glavnog 'krivca' za to što je Milan prvi na ljestvici s 20 bodova iz osam utakmica, a njega će sada zamijeniti Rebić koji također ima veliki utjecaj na svlačionicu.