PADA KONAČNA ODLUKA

Tko će se veseliti 10. siječnja – Srbija ili Kosovo?

04.01.2014 u 13:09

Bionic
Reading

FIFA bi 10. siječnja trebala konačno donijeti odluku može li kosovska nogometna reprezentacija igrati prijateljske utakmice

Austrijski Die Presse posvetio je veliki tekst Kosovu, koje se nada da će 10. siječnja u Zürichu dobiti zeleno svjetlo od FIFA-e te će moći igrati utakmice s drugim reprezentacijama svijeta, čemu se protive u Nogometnom savezu Srbije (FSS).

Ako odluka bude pozitivna za Kosovo, tada bi se prva utakmica organizirala već u ožujku.

'Hoće li to biti protiv Hrvatske ili neke druge momčadi, još ne znamo. Jedino što je sigurno jest da će prva službena utakmica reprezentacije biti odigrana u Prištini', poručio je čelnik Kosovskog nogometnog saveza Artan Govori.


Austrijski novinar napominje da je ova mlada država priznata od svih zemalja koje su bile u sastavu bivše Jugoslavije, osim Srbije. Ona se žestoko protivila kosovskoj neovisnosti, a sada i tome da Kosovo ima reprezentaciju s kojom bi mogao sudjelovati u natjecanjima pod UEFA-om i FIFA-om.

Inače, Kosovo je već imalo nekoliko neslužbenih utakmica s Albanijom, Saudijskom Arabijom, Monakom… ali budući da za to nisu imali odobrenje FIFA-e, nisu mogli zvati nogometne profesionalce Xherdana Shaquirija, Granita Xhaka, Valona Behramija i Lorika Cana koji tako igraju za strane nacionalne vrste.