novi skandal

Tinejdžer šokirao Argentince zahtjevom da iskopaju Maradonu; tvrdi da za to ima jako dobar razlog, a angažirao je i odvjetnika

29.11.2020 u 12:54

Bionic
Reading

Tinejdžer Santiago Lara tvrdi da je nepriznati sin Diega Maradone i želi ekshumaciju njegovog tijela kako bi to i dokazao

Diego Armando Maradona je pokopan u Buenos Airesu, ali ne prestaje biti glavna tema svjetskih i argentinskih medija. Uglavnom se piše o njegovoj bogatoj karijeri, životu i legendarnim izjavama, ali neke od vijesti koje stižu iz Argentine su baš šokantne.

  • +9
Diego Maradona pokopan u krugu obitelji na groblju Bellavista u Buenos Airesu Izvor: EPA / Autor: ENRIQUE GARCIA MEDINA

Nakon vijesti da su se pogrebnici slikali s lešom pokojnog Maradone i tako navukli bijes javnosti i zaradili prijetnje smrću, prema nekim izvorima su čak i ubijeni, sada je novi šok priredio jedan 19-godišnjak. Ime mu je Santiago Lara i tvrdi da je nepriznati sin legendarnog nogometaša.

Tinejdžer traži da se Maradonu iskopa iz groba kako bi DNK testovi dokazali da je on njegov sin. Odvjetnik mladog Santiaga Jose Nunez zatražio ekshumaciju Maradone nepunih 24 sata od pogreba i tako šokirao sve u Argentini. U pisanom zahtjevu predanom u La Plati, gradu u blizini Buenos Airesa, traži se i prijevoz Maradoninog tijela u gradsku mrtvačnicu.

  • +33
Diego Armando Maradona Izvor: EPA / Autor: WALTER BIERI

Nunez je zahtjev svojeg štićenika iznio na televiziji i tako dodatno zahuktao Santiagovu borbu da ga Maradona prizna. Njihova pravna bitka nije ništa novo. Ona je započela još 2014. godine kada je Lara kao 13-godišnjak počeo govoriti da je Maradonin sin.

Maradona je iza sebe ostavio petero zakonski priznate djece, a Santiago je sin konobarice Natalie Garat koja je još 2006. godine preminula u dobi od samo 23 godine zbog raka pluća. Njezin dečko, Marcelo Lara, prihvatio je Santiaga kao svojeg sina i brine se o njemu od njene smrti.

  • +7
Diego Maradona obitelj Izvor: Profimedia / Autor: THE PHOTO ONE / The Photo One / Profimedia