ZADOVOLJNA SLOVENKA

Tina Maze: Hvala hrvatskim navijačima

03.01.2012 u 21:28

Bionic
Reading

Osim pobjednice Marlies Schild razloga za zadovoljstvo imale su i drugoplasirana Slovenka Tina Maze te trećeplasirana Michaela Kirchgasser

Slovenka je u drugom laufu bila briljantna, ali to je bilo dovoljno tek za drugo mjesto. Ona se nakon utrke osvrnula na hrvatske navijače.

'Hvala im na velikoj podršci, nije bilo hrvatskih skijašica, a oni su me odlučili bodriti. Ja imam puno prijatelja u Hrvatskoj, znam i sve hrvatske skijaše, obitelj Kostelić, te je uvijek fascinantno kako jedna zemlja praktički bez snijega može imati tako dobre skijaše i tako dobro organiziranu utrku,' rekla je simpatična Maze te dodala:

'Zadovoljna sam drugim mjestom, bolje od Marlies ovog trenutka nitko ne može.'

Michaela Kirchgasser je konačno dočekala svoje prvo postolje u karijeri u slalomu i to u Zagrebu, na dugačkoj sljemenskoj stazi koja joj zasad nije odgovarala.

'Konačno se i meni poklopilo na Sljemenu. Jako sam sretna zbog prvoga postolja što govori da sam u najboljoj formi karijere, pa od ove sezone puno očekujem i to od svih disciplina. Znam da sam kao treća zaostala puno, skoro dvije i pol sekunde za Schild, ali ona je trenutačno nepobjediva. Ona bi stvarno morala imati jako, jako loš dan da ne bude ove sezone prva na nekoj slalomskoj utrci.'