u red bullu razočarani

Težak udarac za pobjednika F1 utrke u Monte Carlu: Već zna da mora startati zadnji!

05.06.2018 u 09:19

Bionic
Reading

Nakon briljantne pobjede na Velikoj nagradi Monaka, Daniel Ricciardo imat će težak posao u Montrealu, jer će zbog promjena na motoru dobiti kaznu zbog koje će ove nedjelje startati zadnji...

Australski 28-godišnji vozač ostvario je već dvije pobjede ove sezone, a posebno impresivna bila je ona u Monte Carlu, u utrci u kojoj je izgubio snagu motora i morao grčevito braniti vodstvo ispred Sebastiana Vettela.

  • +28
Utrka Formule 1 za Veliku nagradu Monaka Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Lewis Hamilton smatra da se Ricciardo sada u potpunosti uključio u borbu za titulu, no primio je vozač Red Bulla težak udarac uoči Velike nagrade Kanade.

Naime, već je ispucao dozvoljene promjene pojedinih komponenti motora, a nepopravljiva oštećenja na pogonskoj jedinici u Monaku znače da će zaraditi kaznu od najmanje 15 pozicija unazad na startu, s tim da će momčad vjerojatno napraviti još koju promjenu na motoru više, na stazi na kojoj su moguća pretjecanja, kako bi izbjegli penalizaciju na utrkama koje slijede.

'Definitivno će biti kazni za Ricciarda u Montrealu, samo još ne znamo koliko,' priznao je legendarni dizajner Adrian Newey koji nije sretan što vozači imaju na raspolaganju samo po dvije od pojedinih električnih komponenti motora, kao što je MGU-K koji prikuplja kinetičku energiju prilikom kočenja i pohranjuje u bateriji.

'Dopuštene su nam samo dvije baterije. Mislim da je sustav potpuno pogrešan,' naglasio je Newey, ali njegovi protesti neće pomoći Ricciardu koji će gotovo sigurno startati zadnji u Montrealu i čeka ga puno posla. Olakotna okolnost za Australca je ta da se radi o stazi na kojoj se događaju veliki preokreti tijekom 70 krugova pa se tako Jenson Button 2011. godine sa zadnjeg mjesta probio do prvog u najluđoj kanadskoj utrci viđenoj posljednjih sezona...