NIJE U DUHU SPORTA

Nepoštena privilegija Hamiltona na utrci u Monaku digla ljubitelje Formule 1 na noge!

29.05.2018 u 16:09

Bionic
Reading

Esteban Ocon pobrinuo se za najkontroverzniji trenutak utrke u Monte Carlu kada se maknuo Lewisu Hamiltonu i tako mu pomogao da osvoji treće mjesto. Iza tog poteza vozača Force Indije krije se povezanost s Mercedesom...

Velika nagrada Monaka nije bila pretjerano uzbudljiva i Lewis Hamilton uputio je oštru kritiku organizatorima nakon osvojenog trećeg mjesta, a bio bi vjerojatno još manje zadovoljan da ga u početnoj fazi utrke Esteban Ocon nije pustio da ga prođe bez borbe.

  • +28
Utrka Formule 1 za Veliku nagradu Monaka Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Naime, aktualni prvak je prvi ušao u boks i trebao je zaglaviti iza vozača Force Indije koji još dugo nije imao plan mijenjati gume, no to se nije dogodilo, iako je Ocon definitivno imao prava oružja zadržati iza sebe Mercedesov bolid.

Iza tog poteza krije se povezanost 21-godišnjeg Francuza sa 'srebrnim strijelama' pod čijim je još uvijek juniorskim ugovorom, a Force India pak koristi Mercedesove motore i očito su dvije momčadi u prijateljskim odnosima.

'Bio je na svježim gumama, nije bilo smisla boriti se s njima,' bilo je neuvjerljivo objašnjenje Estebana Ocona zašto je propustio Hamiltona, a na pitanje postoji li neki dogovor zbog kojeg je to napravio, rekao je:

'To morate pitati šefa!'

Belgijski pak dnevnik La Derniere Heure tvrdi da je dobio priznanje od ravnatelja Mercedesa da je Oconu naređeno da se makne.

'Da, takav je dogovor,' navodno je rekao Toto Wolff.

Propuštanja od strane timskih kolega će uvijek biti, ali ovo je ipak previše. No, još u šampionsko doba Sebastiana Vettela za volanom Red Bulla micali su mu se vozači Tora Rossa u završnicama prvenstava, dok su pod sličnim optužbama u zadnje vrijeme vozači Saubera i Haasa kad je Ferrari u pitanju. Čini se da i Force India postaje Mercedesova filijala na stazi, a možda se Esteban Ocon tek dodvorava 'srebrnim strijelama' u nadi da će sljedeće sezone dobiti mjesto za volanom moćnog bolida...