'bikovi' bez milosti

Red Bull će to ponovo napraviti: I njega će potjerati usred sezone!?

01.06.2018 u 09:15

Bionic
Reading

Brendon Hartley na pragu je otkaz u juniorskoj momčadi Red Bulla, što potvrđuje i posljednja izjava Helmuta Marka nakon razočaravajućeg nastupa na Velikoj nagradi Monaka...

Novozelandski 28-godišnji vozač dobio je priliku voziti Toro Rosso u završnici prošle sezone, a započeo je i ovu u juniorskoj momčadi 'bikova' zajedno s mladim Pierreom Gaslyjem.

  • +28
Utrka Formule 1 za Veliku nagradu Monaka Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

No, njegovi nastupi iz utrke u utrku iznimno su loši, što je kulminiralo Velikom nagradom Monaka na kojoj je Toro Rosso imao dobar bolid i Gasly je završio na sedmom mjestu, dok je Hartley bio daleko od osvajača bodova prije nego što se Leclerc zabio u njega.

Pojavile su se i prije Monte Carla glasine da bi Hartley mogao dobiti otkaz u slučaju slabog nastupa, a iako će voziti i utrku u Montrealu, posljednja izjava Helmuta Marka daje naslutiti da neće dočekati ljetnu pauzu kao vozač Formule 1, što se u prošlosti već znalo događati među 'bikovima', a Danil Kvjat bio je prethodna žrtva.

'Situacija oko Hartleyja nije ugodna. U miru ćemo proći tu temu i vidjeti što možemo učiniti u budućnosti,' izjavio je Mateschitzev savjetnik unutar momčadi pa je jasno da će bivši Porscheov vozač utrka izdržljivosti morati briljirati na Velikoj nagradi Kanade ako želi zadržati posao.

Kao moguće zamjene spominju se iskusni vozači poput Roberta Kubice i Pascala Wehrleina, ali i mlade nade poput Seana Galaela, Antonija Giovinazzija i Jakea Dennisa...