BELGIJSKA LIGA

Teški su dani pred Ivanom Lekom; klub bivšeg Hajdukovog trenera doživio novi poraz

17.02.2024 u 12:46

Bionic
Reading

S početkom 2024. godine Ivan Leko sjeo je na klupu belgijskog Standard Liegea, a u dosadašnjih šest utakmica, koliko je vodio momčad, doživio je tri poraza, u dvije je utakmice remizirao te upisao samo jednu pobjedu

Ovog vikenda u Belgiji se igra 26. kolo, a momčad bivšeg Hajdukovog trenera Ivana Leke u petak je gostovala kod Westerloa. Bio je to okršaj susjeda na tablici, a pobjeda je pripala domaćinima, za koje je u sudačkoj nadoknadi zaigrao i Matija Frigan.

Westerlo je slavio 2:1. Domaćini su poveli preko Danca Madsena u 32. minuti. Do kraja poluvremena Cipranin Laifis je zabio za 1:1, ali pobjedu Westerlou donio je Amerikanac Yow golom u 62. minuti.

Leko je od povratka u Belgiju i preuzimanja posla na klupi Standard Liegea, vodio šest utakmica. Nakon dva remija i dva poraza, u prolom kolu njegova je momčad pobijedila Leuven 1:0, ali u ovom kolu stigao je novi poraz.

Lekina momčad sada od zone ispadanja bježi samo četiri boda, što znači da će trener i igrači morati dodatno zapeti kako bi se udaljili od opasne zone.