OČEVIM STOPAMA

Sin bivšeg Hajdukovog napadača napustio Sarajevo i prešao u hrvatski klub

16.02.2024 u 16:16

Bionic
Reading

Dino Turković (18), sin proslavljenog bosansko-hercegovačkog nogometaša Almira Turkovića (53), koji je tijekom karijere igrao za Sarajevo, meksički Tigres UANL, Zadar, Osijek, japansku Osaku, te čak tri godine za Hajduk, krenuo je očevim stopama te je iz redova Akademije FK Sarajevo preselio u Osijek.

Turković mlađi je ponikao na Koševu gdje je prošao sve mlađe selekcije kluba, a u aktualnoj sezoni nastupao je za juniore s kojima je igrao i juniorsku Ligu prvaka.

U juniorskoj Premijer ligi odigrao je 12 utakmica na kojima je postigao šest golova uz pet asistencija.

Talentiranog nogometaša, baš kao i oca, krasi dobar pregled igre i sjajan dribling, te je već privukao pozornost s nekoliko sjajnih golova.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Ovoga puta odlučio je krenuti očevim stopama i pokušati se nametnuti u Osijeku gdje je Almir Turković legenda i gdje je donedavno radio kao skaut.

Almir Turković je jedan od najboljih igrača Premijer lige Bosne i Hercegovine od njenog nastanka. U četiri navrata je igrao za Sarajevo, a dubok trag je ostavio i u Hrvatskoj, najviše u Hajduku, a igrao je još i za Osijek i Zadar. Za reprezentaciju BiH odigrao je 11 utakmica.