OTROVNE IZJAVE

Teške optužbe iz Davis Cupa: Dva puta je odglumio...

08.03.2016 u 07:01

Bionic
Reading

U prvom kolu Davis Cupa SAD je u Melbourneu svladao Australiju 3-1, a prvi tenisač domaće reprezentacije Bernard Tomic prst krivnje usmjerio je prema sunarodnjaku Nicku Kyrgiosu, koji nije ni igrao

Tomic je dobio svoj prvi meč (J. Sock), ali je poražen u drugom od Johna Isnera, a s tim bodom Amerikanci su došli do 3-1. Poslije meča kontroverzni Australac opalio je po Nicku Kyrgiosu, koji je otkazao nastup zbog bolesti.

'Dva puta je to učinio, dva puta je odglumio. Dok sam ja ovdje, on sjedi u Canberri. Sra... je da je bolestan', rekao je Tomić u televizijsku kameru.

Tomić je kasnije priznao da je sve govorio u afektu, ali je nastavio s otrovnim izjavama.

'Volio bih da je ovdje, ali on je, kao što kaže, očigledno bolestan. No slična situacija se dogodila i prošle godine protiv Češke - bio je ozlijeđen, a zatim je igrao u Indian Wellsu i osjećao se dobro. Bit će zanimljivo vidjeti što će se dogoditi sljedećih dana. Ako i ove sezone zaigra u Indian Wellsu, definitivno će izgubiti moje poštovanje', kazao je Tomic, dodajući da je on protiv SAD-a igrao s ozljedom zgloba.

Inače, kratko se oglasio i Kyrgios, poručivši da ne shvaća sve te izjave preosobno, ali da Tomic ne treba očekivati da mu u skorije vrijeme čuva leđa.

Kontroverze oko australske teniske reprezentacije se tako nastavljaju...

Dodajmo kako će u četvrtfinalu Davis Cupa reprezentacija SAD-a ugostiti Hrvatsku.