NEMA VREMENA

Teška srca, ali Didier Deschamps morao je već sada prekrižiti jednog od stožernih igrača: Za njega su vrata zatvorena

26.10.2022 u 14:25

Bionic
Reading

Izbornici nogometnih reprezentacija broje 'sitno' do konačnog slanja popisa igrača koje će voditi na svjetsko prvenstvo u Katar. Tako je i francuski izbornik Didier Deschamps, koji će s Tricolorima braniti zlato, već sada objavio preliminarni popis

Francuska u Katar dolazi kao branitelj naslova svjetskog prvaka, a kojeg je osvojila 2018. godine, nakon pobjede 4:2 nad Hrvatskom.

Deschamps je i tada vodio reprezentaciju, a jedan od ključnih igrača bio je N'Golo Kante, defenzivni vezni, koji posljednjih sedam sezona nosi dres Chelseaja.

Međutim, nesretni Kante već je duži period van terena zbog ozljeda, a posljednju je zaradio u kolovozu, zbog čega je završio i na operacijskom stolu.

'Što se tiče Mikea Maignana i Raphaela Varanea, koji su ozlijeđeni, danas ne mogu dati odgovor jer nemam sve točne informacije odnosno liječničke nalaze, ali vrata za njih ostaju otvorena. Jedini za koga su vrata zatvorena je N'Golo Kante. Za ostale ćemo se morati strpjeti, te ćemo pratiti njihovo zdravstveno stanje i tijek oporavka', poručio je Deschamps, koji će 9. studenog objaviti konačni popis putnika.

Francuska na SP-u igra u D skupini, zajedno s reprezentacijama Australije, Danske i Tunisa.