ni ne znaju zašto

Teniska zvijezda komentirala ono što je postalo 'normalno' na mečevima, a ne bi smjelo biti

02.05.2023 u 14:20

Bionic
Reading

Nekada se na teniskim mečevima tražila apsolutna tišina, a danas je 'normalno' zviždati igračima. O tome je govorio ruski tenisač Daniil Medvjedev

Daniil Medvjedev je na Mastresu u Madridu gdje se raspričao o razočaravajućim reakcijama publike ove sezone na Novaka Đokovića i Holgera Runea, kao i na njega samog.

Rus je prošao u osminu finala u španjolskoj prijestolnici pobijedivši u ponedjeljak sunarodnjaka Aleksandra Ševčenka, ali je pokupio zviždue nakon što je udario reketom u prvom setu.

Zatim je 27-godišnjak stavio prst na uho, i tako isprovocirao još glasniju reakciju gledatelja. Osjećala se napetost tijekom cijelog meča, a Medvjedev je napravio sličnu gestu krajem trećeg seta dok se približavao pobjedi.

Nije prvi put ove godine, pa čak ni na ovom turniru, da publika izvižda igrača.

Holger Rune bio je predmet bijesa navijača tijekom njegovog poraza od Alejandra Davidovicha Fokine u nedjelju nakon što je nogom obrisao linijski trag o kojem se raspravljalo, a Medvedev i Đoković također su bili predmeti 'ruganja' u Monte Carlu prošlog mjeseca zbog spornih odluka.

'Znate, malo sam udario reketom nakon prvog seta. Bio sam razočaran nekim pogreškama. Tada su oni počeli zviždati, ali onda kada odigraš dobar poen, također ih možeš staviti na svoju stranu. Zapravo sam jučer gledao Holgera bez zvuka, pa sam mislio da se nešto događa, ali sam ga gledao bez zvuka. Pa sam čuo da se nešto dogodilo. Nisam vidio. Mislim, opet, sve je u tome jeste li to zaslužili ili ne? Mislim da Holger jučer nije ništa napravio. Dakle, da, to je razočaravajuće', rekao je Medvjedev i dodao:

'Nekad zaslužuješ zvižduke, nekad ne. Osjećam da ponekad gledatelji u tenisu dolaze na mečeve zbog nekakvog uzbuđenja. Dakle, čim se nešto događa, a oni ni ne znaju što se događa, samo te izvižde. Doživio sam to dosta puta. Novak Đoković je to doživio. Mislim, puno igrača. Mislim da je to sada postalo dio tenisa.'