KONAČNA ODLUKA

Teniska zvijezda ispisala je povijest svoje zemlje, a sada razočarala naciju: Sanjala sam o tome još kao djevojčica, ali...

13.07.2021 u 11:13

Bionic
Reading

Prva kanadska osvajačica teniskog Grand Slam naslova Bianca Andreescu (WTA - 5.) odustala je od nastupa na olimpijskom turniru u Tokiju, a svoju je odluku objavila u ponedjeljak putem društvenih mreža

'Još otkako sam bila djevojčica sanjala sam o tome da ću predstavljati Kanadu na Olimpijskim igrama. No, uz sve promjene s kojima se suočavamo, a vezane su uz pandemiju, u dubini srca osjećam da sam donijela ispravnu odluku', poručila je pobjednica US Opena 2019. putem Instagrama.

Andreescu je posljednja u nizu velikih teniskih imena koja su odlučila preskočiti olimpijski turnir, a pridružila se Rafaelu Nadalu, Dominicu Thiemu, Sereni Williams, Simoni Halep i drugima. Novi je to udarac i za kanadsku olimpijsku reprezentaciju, jer je prije Andreescu od nastupa u Tokiju odustao i Denis Shapovalov, polufinalist tek završenog Grand Slam turnira u Wimbledonu, gdje je Andreescu poražena u prvom kolu.

Za 21-godišnju tenisačicu još nije prekasno da ostvari svoj olimpijski san, čega je i sama svjesna, te je najavila je da se veseli prilici koju će imati za tri godine, kad bi mogla predstavljati Kanadu na Olimpijskim igrama u Parizu.

Iako je u prilici postati prvi tenisač u povijesti koji će osvojiti Zlatni Slam, sva četiri Grand Slam naslova i olimpijsko zlato u istoj kalendarskoj godini, o odustajanju od nastupa u Tokiju razmišlja i prvi tenisač svijeta Novak Đoković. On je nakon šestog wimbledonskog trijumfa izjavio da su mu osjećaji podijeljeni i da još nije donio konačnu odluku o lovu na olimpijsko zlato, jedno od rijetkih postignuća koje mu nedostaje u impresivnoj sportskoj biografiji.