Andrej RubljOv

Tenisač koji je pomeo Đokovića u finalu beogradskog turnira ne vjeruje u priču o misterioznoj bolesti: Taj je problem psihološke prirode

30.04.2022 u 13:45

Bionic
Reading

Nakon poraza u finalu ATP turnira u Beogradu od Rusa Andrej Rubljova Novak Đoković je otvorio dušu 6:2, 6:7 (4), 6:0 pred medijima i priznao da ga muči misteriozna bolest

'Nikada se nije događalo ovako drastično... Možda nekad na početku karijere, ali ne ovako... Zato mislim da je povezano s nekom bolešću. Izgleda da će mi trebati duže vrijeme za oporavak od onog što sam očekivao. Nisam se osjećao loše do drugog seta. Izašao sam nakon medicinskog time-outa i mislio da sam spreman za treći set, ali imao sam goriva samo za dva, tri gema. Žao mi je zbog toga...', kazao je tada prvi tenisač svijeta, a potom odlučio javno podijeliti šokantno priznanje. Đoković je vrlo zabrinut jer u ranijim sezonama nije imao takvih zdravstvenih problema.

'Ne, nije kovid, nešto je drugo. Ne želim ulaziti u detalje, to nije potrebno. Pogađa mi tijelo i metabolizam već nekoliko tjedana. Malo je zabrinjavajuće da se ovako osjećam na terenu jer mi se ovo godinama nije dogodilo. Treniram, radim stvari koje sam uvijek i radio, smatraju me za nekog tko je u najboljoj formi na Touru. Nije stvar s tijelom, samo je nešto što utječe na mene... Siguran sam da će iz tjedna u tjedan biti sve bolje i bolje...', zaključio je Đoković.

U međuvremenu se za ruske medije o tom meču i Đokovićevim problemima progovorio i Rubljov:

'To nema veze s fizičkim naporima već je stvar psihološke prirode. Mjesecima nije znao hoće li igrati i sad ga kad su ukinute sve Covid mjere ostao je bez ritma u igri, a očekivanja su velika. To je razlog zašto neočekivano gubi mečeve. Što bude više igrao imat će i više samopouzdanja. Nekoliko pobjeda protiv jakih protivnika vratiti će mu samopouzdanje i bit će opet onaj pravi', rekao je Rubljov.