wimbledon

Novak Đoković ovu je odluku jedva dočekao, no u Wimbledonu ipak neće moći nastupiti svi tenisači i tenisačice...

26.04.2022 u 16:50

Bionic
Reading

Na ovogodišnjem Grand Slam turniru u Wimbledonu neće biti covid ograničenja, pa će najbolji tenisač svijeta Srbin Novak Đoković ipak imati priliku braniti naslov...

Organizatori najprestižnijeg Grand Slam turnira All England Club objavili su da na ovogodišnjem Wimbledonu neće biti covid ograničenja, te da sudionici neće morati imati potvrdu o cijepljenju.

'Prvi put nakon dvije godine nema planova za restrikcije zbog koronavirusa', objavili su organizatori.

Kako prenosi Daily Mail, Novak Đoković će moći sudjelovati i na Roland Garrosu jer su organizatori turnira u Parizu također ukinuli sva ograničenja.

Opuštene mjere u Velikoj Britaniji također će omogućiti igračima da se slobodno kreću Londonom. Prošle godine igrači i najviše tri člana stručnog stožera bili su izolirani u hotelu i smjeli su odlaziti samo na treninge i natjecanja.

No, u isto vrijeme na Wimbledonu ostaje zabrana nastupa za tenisačice i tenisače iz Rusije i Bjelorusije.

'Vlada Ujedinjenog Kraljevstva postavila je jasne upute za sportska tijela i događanja u Velikoj Britaniji s ciljem ograničavanja utjecaja Rusije. Razmotrili smo sve dostupne opcije. To su u stvari bile samo dvije: odbijanje prijava ili dozvole dolaska, ali samo uz posebne izjave (protiv invazije Ukrajine) pojedinih tenisača i tenisačica. Nakon duge i pažljive analize, došli smo do dva čvrsta zaključka. Prvo, čak i kada bismo prihvatili prijave (od ruskih i bjeloruskih tenisača i tenisačica) s pisanim izjavama, riskirali bismo da njihov uspjeh ili sudjelovanje bude iskorišteno u korist propagandne mašinerije ruskog režima, što nismo mogli prihvatiti. Drugo, dužnost nam je da osiguramo da nikakve akcije ne bi dovele tenisačice i tenisače ili njihove obitelji u opasnost. Razumijemo i duboko žalimo zbog štetnog utjecaja kojeg će ove odluke imati na sve pogođene ljude. Vjerujemo da smo donijeli najodgovorniju moguću odluku. Vjerujemo da ne postoji održiva alternativa u ovoj izuzetnoj i tragičnoj situaciji', pojasnili su organizatori Wimbledona.