podijeljena obitelj

Tata je bio zvijezda Barcelone, igrao je uz Ronaldinha i Messija, a sin danas zabija za Real Madrid

05.12.2019 u 21:55

Bionic
Reading

Eidur Gudjohnsen (41) najbolji je islandski nogometaš svih vremena. Sjajni je napadač u karijeri, među ostalim, igrao za PSV, Chelsea, Barcelonu, Tottenham, Monaco... Sada njegov najstariji sin, Andri Gudjohnsen (17), oduševljava svojim partijama. No, sin Barcelonine legende igra za - madridski Real!

Sin najboljeg islandskog nogometaša svih vremena, Eidura Gudjohnsena (41), prvo je ime mlade momčadi Real Madrida, a španjolski mediji bliski 'kraljevskom' klubu uvjereni su kako će uskoro gotovo sigurno ostvariti veću karijeru od svog oca.

Andri Gudjohnsen (17) trenutno igra za U-18 momčad Reala, a sve do ove sezone igrao je s Theom Zidaneom, mladim veznjakom čiji je otac Zinedine trener prve momčadi Reala i jedan od najboljih veznjaka svih vremena.

Andri, za razliku od svojeg oca, igra na poziciji čiste 'špice' te je tipični gol igrač. Eidur, koji je više volio ulogu drugog napadača ili mjesto ofenzivnog veznjaka - budući da je volio ordinirati u 'međuprostoru', je 'preko veze' ubacio sina u Real Madrid, ali se taj potez pokazao dobitnim, kako za mladog napadača tako i za 'kraljevski' klub.

Španjolski mediji ne štede na pohvalama za mladog napadača, najčešće ga opisuju kao 'stopostotnu 'devetku' i pravog dijamanta u momčadi 'malih kraljeva'.

Ove sezone Andri je zabio 37 golova u svim natjecanjima te je trenutno drugi strijelac u svojem uzrastu Real Madrida.

'U godinama koje dolaze mogli biste puno čitati o 'letećoj tvrđavi' u redovima mlade momčadi Reala, a upravo takav tip napadača je nešto što u omladinskom pogonu 'kraljevskog' kluba posebno cijene. Budućnost će pokazati hoće li ostvariti karijeru poput Negreda, Morate ili Mariana, ali u svakom slučaju, od njega očekujemo još puno golova', procjena je španjolskih medija.

A mladi Andri, osim što je poznat po samoj činjenici da je sin legendarnog Eidura, već je sada skrenuo pažnju na sebe zbog izvrsnih igara, pa nije nerealno očekivati da ga u sljedećih nekoliko godina vidimo i u prvoj momčadi Reala.

Treba napomenuti kako legendarni Eidur (koji je za Barcelonu igrao od 2006. do 2009. godine uz Messija, Ronaldinha, Iniestu, Xavija, Eto'oa, Thierryja Henryja...)  ima - osim Andrija - još dva sina. Obojica se bave nogometom, jedan je član Spezije (Sveinn Aron), dok je najmlađi Daniel Tristan trenutno u mlađim kategorijama Barcelone.