LEGENDI SVE NAJBOLJE

Talijanskom miljeniku 40. rođendan: Ne odustaje od nogometa!

09.11.2014 u 11:29

Bionic
Reading

Alessandro Del Piero proslavio je 9. studenog svoj 40. rođendan, a nogometom se i dalje bavi, u indijskom Delhiju...

Slavni ofenzivni fantazist cijeli je svoj ozbiljni dio karijere proveo u redovima Juventusa, za koji je igra čak 20 sezona i pritom postigao 208 golova u 513 utakmica. Sa 'Starom damom' osvojio je sve: Ligu prvaka, Scudetto, Kup. Ništa manje uspješan nije bio ni u dresu talijanske reprezentacije, s kojom je doživio vrhunac 2006. u Njemačkoj kada je osvojio SP, uz nezaboravan gol u polufinalu kojim je potvrdio pobjedu 'azzura' protiv domaćina.

Del Piera će ljubitelji nogometa pamtiti po fantastičnim slobodnjacima, krasnim asistencijama i realizaciji na vrhunskom nivou. U svakom slučaju, riječ je o jednom od omiljenih nogometaša u povijesti Italije, ne samo u zemlji već i u cijelom svijetu.

Posljednjih godina Alessandro se ne predaje. Osjetio je da nema više kvalitetu za europski nogomet pa je prešao u australski Sydney FC 2012. godine, a od ove sezone brani boje indijskog Delhija. Čak ni u tamošnjoj ligi više nije u prvom planu, sjedi veći dio utakmice na klupi no još uvijek je dio profesionalnog nogometa i neka čarolija samo i dalje traje, ljubitelji nogometa uvijek će ga rado vidjeti na terenu...