SJETIO IH SE...

Talijanski strijelac u 'gaženju' Turske svojom izjavom digao naciju na noge; evo kojim ljudima je posvetio pobjedu na otvaranju Eura

Bionic
Reading

U prvom susretu 16. izdanja Europskog nogometnog prvenstva koje se održava u 11 gradova u 11 zemalja, Italija je u Rimu pred 15.500 gledatelja pobijedila Tursku sa 3:0. Nakon utakmice svoj komentar dali su izbornici obje reprezentacije te jedan od strijelaca

'Azzurri' su dominirali cijeli susret i Turska može biti sretna što nije doživjela i teži poraz. Strijelci u talijanskoj pobjedi bili su Merih Demiral (53-autogol), Ciro Immobile (66) i Lorenzo Insigne (79).

'Bila je to dobra utakmica, u ovim utakmicama trebate svaku pomoć, a nama su jako pomogli gledatelji. Bilo je važno započeti dobro ovdje u Rimu i to je ispalo jako dobro za nas i za sve Talijane. Bila je to lijepa večer, nadam se da će ih biti još mnogo drugih, točnije još šest do Wembleya', izjavio je talijanski izbornik Roberto Mancini.

Sjajnom predstavom na Olimpicu Italija je s pravom pokazala zašto je guraju među favorite EURO-a. Koliko su 'Azzurri' bili dominantni pokazuje i podatak od 24 udarca, dok je Turska imala smo jedan, te 62 posto posjeda lopte i osam kornera.

'Obavili smo svoju dužnost, bila je naša dužnost pobijediti u prvoj utakmici i to smo uradili s lijepih 3:0. Želimo ovu pobjedu posvetiti mnogima koji se još uvijek bore protiv ovog prokletog virusa. Bili smo jako strpljivi, Turska je jaka momčad i pokušali smo ih izmoriti u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu ostavili su nam više prostora koji smo mogli iskoristiti. Veseo sam jer sam zabio u svom debiju u europskom prvenstvu i to na ovom stadionu', poručio je talijanski napadač Ciro Immobile.

  • +60
Turska - Italija, prva utakmica Eura 2020. Izvor: EPA / Autor: Andrew Medichini / POOL

Italiju u 2. kolu 16. lipnja ponovo u Rimu očekuje Švicarska, dok će Turska igrati protiv Walesa u Bakuu.

'Nadali smo se dobrom rezultatu, ali Italija je dominirala. Prvi je gol promijenio stvari u drugom poluvremenu i izgubili smo kontrolu nad igrom. S taktičkog gledišta, Italija je bila superiornija, oni su imali kontrolu. Nadao sam se boljoj igri svoje momčadi. Bili smo dobri u prvom poluvremenu, ali Italija nas je ugušila svojim presingom i visokim tempom. Turnir se nastavlja, izgubili smo od momčadi koja je igrala kod kuće, moramo reagirati bolje protiv Walesa i Švicarske', poručio je turski izbornik Senol Günes.

  • +22
Turska - Italija, navijači Izvor: EPA / Autor: ANGELO CARCONI