ŽRTVE ŽDRIJEBA

Talijani priznaju: Nije laka grupa, Hrvatska može biti i prva

23.02.2014 u 18:20

Bionic
Reading

Cesare Prandelli, izbornik nogometne reprezentacije Italije, prokomentirao je ždrijeb kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine koji je njegovu momčad smjestio u H skupini u kojoj se još nalaze Hrvatska, Azerbajdžan, Norveška, Bugarska i Malta…

'Istina je da smo izbjegli Belgiju i Švicarsku, reprezentacije koje nitko nije želio dobiti za suparnike iz drugog bubnja, ali držim da Hrvatska uopće nije inferiorna u odnosu na te dvije reprezentacije. Ovo nije lagana skupina kako bi mnogi mogli pomisliti. Naprotiv, skupina je izazovna, jer Hrvatska i Bugarska mogu biti pobjednici skupine,' izjavio je Prandelli.

'Nedavno smo igrali s Maltom i znamo kakve se moguće teškoće i tu kriju. Norveška ima dobru momčad, dok Azerbajdžan prolazi kroz razdoblje rasta,' dodao je talijanski izbornik.

'Ne želim izazivati nikakve kontroverze, to nije moj stil, ali Rusija, Italija i Portugal, kao nositelji u zadnje tri skupine, zapravo su bile žrtve sustava ovog ždrijeba,' još je rekao Prandelli.

Na Europsko prvenstvo, koje će se od 10. lipnja do 10. srpnja 2016. godine održati u Francuskoj, plasirat će se dvije prvoplasirane reprezentacije iz svih skupina, te najbolja trećeplasirana. Preostale trećeplasirane momčadi (njih osam) igrati će dvije utakmice dodatnih kvalifikacija za posljednja četiri mjesta na Euru, koji će po prvi put ugostiti 24 reprezentacije.