FIFA +

Tako dobro i tako besplatno: Digitalna platforma koja omogućuje pristup nogometnim utakmicama iz cijelog svijeta. I ne samo to...

14.04.2022 u 18:26

Bionic
Reading

Svjetska nogometna federacija (FIFA) pokrenula je digitalnu platformu FIFA+ kojom omogućava besplatno gledanje bogatog sadržaja nogometnim zaljubljenicima širom svijeta.

FIFA+ donosi pristup nogometnim utakmicama nacionalnih prvenstava iz cijelog svijeta, opsežnu statistiku, najbogatiju arhivu međunarodnog nogometa, interaktivne igre, vijesti, informacije o turnirima, vrhunski video-sadržaj i još mnogo toga. FIFA je prva sportska organizacija koja je svojim obožavateljima ponudila tako opsežno iskustvo streaminga i sadržaja.

U kontekstu hrvatskih štovatelja nogometa, u ponudi platforme FIFA+ uskoro će biti dostupan serijal 'Kapetani', koji iza kulisa prati šest kapetana dok vode svoje zemlje kroz kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru, među kojima i kapetana Hrvatske Luku Modrića. Uz Modrića, serija koja istražuje liderske osobine svakog pojedinca, ali i različite uloge kapetana u zemljama od Brazila do Vanuatua, uključuje i Pierrea-Emericka Aubameyanga (Gabon), Briana Kaltaka (Vanuatu), Andrea Blakea (Jamajka), Hassana Maatouka (Libanon) i Thiaga Silvu (Brazil).

Jednako tako, FIFA+ uskoro donosi i dugometražni dokumentarni film 'Hrvatska: definiranje nacije', hvaljenog redatelja Louisa Mylesa, koji govori o tome kako nogomet ujedinjuje i povezuje hrvatsku naciju i skupinu prijatelja koji su stekli globalno priznanje u pozadini najekstremnijih nedaća. Svaki od njih je postao legenda i oslikao svoju zemlju diljem svijeta. U filmu, između ostalih, govore brojne legende brončane hrvatske reprezentacije, poput Zlatne kopačke SP-a 1998. godine Davora Šukera te kapetana te reprezentacije, Zvonimira Bobana.

U 2022. godini na FIFA+ bit će emitirano više od 29.000 izravnih prijenosa muških i više od 11.000 izravnih prijenosa ženskih utakmica, odnosno ukupno više od 40.000.

'FIFA+ predstavlja sljedeći korak u našoj viziji da nogomet učinimo uistinu globalnim i podupire ključnu misiju FIFA-e o širenju i razvoju nogometa na globalnoj razini. Ovaj projekt predstavlja kulturološki pomak u načinu na koji se nogometni navijači žele povezati i istražiti nogomet na globalnoj razini ​i bio je temeljni dio moje vizije za razdoblje od 2020. do 2023. godine', rekao je predsjednik Fife, Gianni Infantino.

Što se tiče arhive, FIFA+ nudi sve utakmice svjetskih prvenstava muškaraca i žena ikad snimljenih kamerom, što ukupno donosi više od 2000 sati arhivskog sadržaja. Navijači pritom imaju na jednom mjestu mogućnost gledanja repriza cijelih utakmice, najzanimljivijih trenutaka i golova, a Arhiva FIFA+ kreće s više od 2500 videa koji datiraju još iz pedesetih godina prošlog stoljeća. Tijekom godine će ih biti još puno više.

FIFA+ dostupna je na svim web i mobilnim uređajima na pet jezika (engleski, francuski, njemački, portugalski i španjolski). Dodatnih šest jezika bit će dostupno od lipnja ove godine, stoji na službenoj internetskoj stranici HNS-a.