što vi mislite o ovom izboru?

Ovo je momčad kola Lige prvaka, ali u njoj nema mjesta za Realovog spasitelja Luku Modrića?!

14.04.2022 u 11:59

Bionic
Reading

U utorak i srijedu odigrane su uzvratne četvrtfinalne utakmice Lige prvaka. Nas u Hrvatskoj, ali i ne samo nas, oduševila je Modrićeva asistencija za gol Rodryga u utakmici protiv Chelseaja, koji je Kraljeve odveo u produžetak, a kasnije se uspostavilo i u borbu za finale. Srijedu je pak obilježio Firmino koji je s dva gola odveo Liverpool u polufinale

Iako statistiku mnogi ne vole, jer koliko god otkriva, toliko detalja i prikrije, mnogi se vole oslanjati na nju.

I ovog je puta tako, jer statistički u ovom su kolu bolje prošli igrači klubova koji su pobijedili, ali nisu uspjeli proći u polufinale.

Pa su tako prema prikazu SofaScorea u momčadi kola uzvratnih dvoboja čak petorica igrača Chelseaja, a među njima i naš Mateo Kovačić.

Londonski Plavci pobijedili su u Madridu 3:2, ali nakon poraza u 1:3 u Londonu, preko Reala ipak nisu uspjeli proći. Zanimljivo, u momčadi kola nema ni našeg Luke Modrića, ali ni strijelca gola koji je Real odveo u sljedeću rundu natjecanja, Karima Benzeme.

Osim Chelseajevih 'nesretnika', u toj su momčadi i Bayernov Leon Goretzka te Atleticov grubijan Stefan Savić, odnosno dvojac koji je također zapeo u četvrtfinalu.

Preostala četiri igrača ipak dolaze iz klubova koji su u polufinalu, a to su Cityjev golamn Ederson i stoper John Stones, odnosno Liverpoolovo krilo Konstantinos Tsimikas te dvostruki strijelac protiv Benfice, Firmino.