SLIJEDI RASPLET

Španjolski As otkriva: Zapnu li pregovori s Realom Modrićeve opcije su Juventus i Katar

14.04.2022 u 17:14

Bionic
Reading

Iako u Realu nije uobičajeno da se igračima starijim od 35 godina produljuje ugovor, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić (u rujnu će napuniti 37) i klub su izrazili želju za nastavkom suradnje

U pregovorima bi problmem mogla predstavljati visina plaće. Podsjetimo, Modrić je lani smanjio plaću za 10 posto (sa 12,5 na 11,25 milijuna eura) kako bi pomogao klubu u krizi izazvanoj pandemijom. Nakon sjajne sezone, igračevi agenti bi se željeli vratiti na brojke prije Covida ili pak ostati na sadašnjim. Real bi sa svoje strane umjesto toga želio daljnje smanjenje plaće kako bi mogao pokriti plaću Kyliana Mbappea. On na ljeto dolazi bez odštete, ali će postati i najplaćeniji igrač Reala.

Tu se otvara prostor drugim klubovima. Španjolski As tvrdi da Modrić ima dvije izdašne ponude. Jedna mu je stigla iz talijanskog Juventusa, a druga iz zemlje domaćina Svjetskog prvenstva Katara.

  • +46
Real Madrid - Chelsea, Liga prvaka, 12.4.2022. Izvor: EPA / Autor: Juanjo Martin

U oba slučaja radi se o dvogodišnjim ugovorima, no Luka je odavno izrazio želju da karijeru okonča u dresu Reala te je spreman na produljenje ugovora na još godinu dana.

'Mislim da će Luka karijeru nastaviti u Realu, ali ne bih rekao da će se to dogoditi 100 posto. Pregovori još nisu započeli', piše novinar Asa Sergio Santos.

Ovo je Modrićeva deseta sezona u Realu i sigurno je da će u pregovorima s klubom biti spreman na uzmake i kompromise. Zapne li, Juventus i Katar uvijek su opcija.