SKUPINE C I D

Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022: Raspored dana, utorak 22. studenoga

  • B.T.
  • Zadnja izmjena 22.11.2022 09:21
  • Objavljeno 22.11.2022 u 09:14
Bionic
Reading

Danas se na Svjetskom prvenstvu u Katru igraju četiri utakmice, po dvije u skupinama C i D.

Prve na scenu izlaze reprezentacije Argentine i Saudijske - Arabije (skupina C). Početak susreta je u 11 sati. Argentince mnogi svrstavaju među favorite za naslov svjetskih prvaka. Sve osim njihove pobjede predstavljalo bi veliku senzaciju.

Podsjetimo, u jedinoj pripremnoj utakmici za SP Hrvatska je u kombiniranom sastavu pobijedila Saudijsku Arabiju 1-0. Strijelac jedinog gola bio je Andrej Kramarić.

U 14 sati sastaju se Danska i Tunis (skupina D). Danci su na FIFA-inoj ljestvici najboljih reprezentacija svijeta rangirani na visoko 10. mjesto dok su Tunižani za 20 mjesta niže od njih. Favorit na papiru je jasan.

U 17 sati započinje susret Meksiko - Poljska (skupina C). Meksikanci su 13. reprezentacija svijeta, Poljaci drže 26. mjesto, no izrazitog favorita ovdje ipak nema. Prije svega zbog ekstra klase koju posjeduje napadač poljske reprezentacije Robert Lewandowski.

U 20 sati na scenu izlaze aktualni svjetski prvaci Francuzi kojima će se suprotstaviti Australija. Francuzi jesu oslabljeni, ali i dalje dovoljno jaki za najveće domete. 

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal