MaKSIMALNA DOMINACIJA

Svjedočimo velikanu: najbolji vozač današnjice izjednačio rekord legendarnog Senne

18.05.2024 u 19:12

Bionic
Reading

Max Verstappen imao je problema u slobodnim treninzima, ali je u Imoli svejedno došao do osme uzastopne najbolje startne pozicije

Max Verstappen, trostruki svjetski prvak, branitelj naslova i vodeći u sezoni Svjetskog prvenstva Formule 1, počet će nedjeljnu Veliku nagradu Emilije Romagne u Imoli s prve startne pozicije.

U današnjim kvalifikacijama Red Bullov as pobijedio je vozače McLarena Oscara Piastrija i Landa Norrisa.

Verstappen je na sedmoj stanici sezone ostvario svoj sedmi pole position, a ukupno ima osam uzastopnih najbržih startnih pozicija, čime je izjednačio postignuće legendarnog Ayrtona Senne iz sezona 1988. i 1989. godine. Verstappen je u dosadašnjoj karijeri skupio 39 najboljih startnih pozicija.

Red Bull je imao problema u Imoli, Verstappen nije bio posebno uvjerljiv na treninzima, a drugi vozač, Sergio Perez, nije se niti kvalificirao u današnji posljednji dio kvalifikacija te će utrku započeti tek s 11. mjesta.

U nedjelju će iz drugog reda uz Norrisa startati domaći as s Ferrarijem, Charles Leclerc iz Monaca, dok će iz trećeg reda startati Carlos Sainz u drugom Ferrariju i George Russell s Mercedesom.

sve osim nogometa