veselje nakon pobjede

Oduševio na premijeri podsjetivši na Marija Mandžukića i Dadu Pršu: Do sad sam samo lovio Luku po terenu, a sada igramo zajedno...

08.10.2020 u 06:53

Bionic
Reading

U prijateljskoj utakmici igranoj pred 4.500 gledatelja na stadionu Kybunpark u St. Gallenu hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu je pobijedila Švicarsku 2:1, i pri tom prekinula niz od dva uzastopna poraza, od Portugala (1:4) i Francuske (2:4) u Ligi nacija, ali i stigla do prve pobjede u četiri međusobna ogleda protiv Švicaraca.

Izbornik Zlatko Dalić, kao što je i najavio, dao je priliku igračima koji dosad nisu imali veliku minutažu u reprezentaciji. Od prve minute debitirao je 20-godišnji Domagoj Bradarić, standardni prvotimac Lillea, koji u francuskom klubu igra na poziciji lijevog braniča. No, u srijedu je odigrao odlično na lijevom krilu.

Leđa mu je sjajno čuvao Dario Melnjak, još jedan igrač koji se nameće izborniku, baš kao i 29-godišnji napadač Ante Budimir, koji je u svoj prvi reprezentativni nastup krenuo od 57. minute.

Inače igrač Mallorce, ali koji je prije par dana dogovorio posudbu u Osasunu, podsjetio je stilom igre na Marija Mandžukića, a nepotrebno je govoriti koliko takav profil igrača vole navijači.

Iako je upisao asistenciju za prvu pobjedu nad Švicarskom, Ante Budimir ostao je skroman nakon utakmice.

'Sretan sam i ponosan što mi se ukazala prilika zaigrati za Vatrene', pritom pobijediti i izravno sudjelovati u pobjedi. To je za mene ostvarenje sna, kazao je 29-godišnji napadač.

Komentirao je i činjenicu da je Hrvatska protiv Švicarske izgledala daleko bolje nego tijekom rujanskih utakmica s Francuskom i Portugalom:

'Svi su se igrači iz svojih klubova vratili s više treninga i minuta u nogama. Jednostavno, skupili smo glave i pokušali ostvariti sve izbornikove ideje. Možemo biti zadovoljni, ovo je važna pobjeda, a svaka pobjeda diže moral i samopouzdanje. Ovo je u svakom slučaju bila dobra priprema za Švedsku i Francusku.'

Budimir je u posljednjim minutama prijelaznog roka promijenio klub. Na kraju je dres Mallorce zamijenio onim Osasune.

'Iza mene su dva specifična mjeseca bez utakmica u nogama, ali kad odjeneš dres hrvatske reprezentacije jednostavno zaboraviš na sve. Probao sam dati maksimum i na kraju se isplatilo. Kako je biti na terenu s Modrićem, Perišićem i ostalim igračima koji su osvojili srebro u Rusiji? Super! Do sad sam samo imao priliku loviti Luku po terenu kad bismo igrali s Realom i nemoguće ga je bilo uhvatiti. A sad igramo zajedno, ja mu se nudim, a on me cijelo vrijeme vidi… A onda u igru uđe Perišić koji je prošle sezone s Bayernom osvojio 'triplettu'… Dakle, prvi dojmovi su stvarno super. Nisam više toliko mlad, ali to mi je kao debitantu puno značilo i olakšalo posao,' naglasio je.

Oduševio se što je Hrvatska u St. Gallenu igrala praktično pred domaćom publikom, što je najbolja najava za skorašnje utakmice protiv Švedske i Francuske.

'Poseban je osjećaj igrati pred našim navijačima, igrali smo daleko od doma, a cijeli je stadion navijao za nas. Lijepo je to doživjeti,' zaključio je Budimir.

Naravno, teško je sada najavljivati da će u reprezentaciji ostaviti trag kao i Dado Pršo, no svakako je zanimljiv podatak da su obojica u reprezentativnom dresu prvi puta zaigrali s 29 godina. A ako bude i upola uspješan kao i Dado, svi će biti sretni.