FIFA_SP_2018.svg

DALIĆA BRINU I OZLJEDE

Svi se pitaju tko od Hrvata zbog žutih kartona ne igra protiv Engleske; pravilo Fife neke je zbunilo

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija pobjedom nad Rusijom 4:3 (2:2; 1:1), nakon izvođenja udaraca s bijele točke, izborila je nastup u polufinalu Svjetskog prvenstva. No, nakon prospavane noći počinju pripreme za okršaj protiv Engleske koji je na rasporedu 11. srpnja u Moskvi

U još jednoj dramatičnoj utakmici, u kojoj su, baš kao i protiv Danske, hrvatskim nogometašima sreću donijeli udarci s bijele točke, izboren je nastup u polufinalu Svjetskog prvenstva.

Kao što je od ranije poznato Hrvatska će u polufinalu igrati protiv Engleske, koja je kudikamo lakše prošla Švedsku, a taj je ogled na rasporedu već u srijedu u Moskvi na stadionu Lužniki.

Naravno, sada je pitanje vremena čiji će liječnici i fizioterapeuti brže osposobiti igrače za novi veliki izazov. Jasno je kako su hrvatski nogometaši, nakon dvije uzastopne utakmice koje su otišle u produžetak, potrošeniji i umorniji.

>> Ovaj je čovjek odradio lavovski posao kako bi 'spasio' junaka Subašića

Međutim, ono što izborniku Daliću na ruku jest činjenica da niti jedan igrač neće morati propustiti polufinale zbog žutih kartona.

Postojala je opasnost da netko od osmorice igrača koji su ih već imali javnu opomenu, ne dobije novi karton protiv Rusa, pa bi morali izostati iz polufinala. Na svu sreću, u bilježnici brazilskog suca Riccija našla su se četvorica (Lovren, Vida, Strinić i Pivarić), koji dosad nisu imali kartone.

A kako se prema Fifinom pravilniku, nakon četvrtfinala brišu žuti kartoni, jasno je kako će izbornik Dalić imati na raspolaganju baš sve igrače. To pravilo neke je potpuno zbunilo...

Kada su ozljede Subašića, Strinića i Vrsaljka u pitanju još nije poznato u kakvom će stanju biti do te velike srijede. Ali nema sumnje kako će liječnici i fizioterapeuti dati baš sve od sebe. Isto kao i igrači na travnjaku u dosadašnjim utakmicama.

'Hrvatska je polufinalu Svjetskog prvenstva. Moramo biti svi ponosni, i mi ovdje i ljudi u Hrvatskoj jer ovo je strašna stvar. Istina, napravili smo puno šoka ljudima u Hrvatskoj koji se vesele, ali trebamo ovo zaboraviti i pripremiti se za Englesku', kazao je izbornik Zlatko Dalić nakon svoje najveće pobjede u karijeri.

  • +38
SP u nogometu, četvrtfinale: Rusija - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal