Viđen u barceloni

Svi se pitaju što se to događa s Rafaelom Nadalom? Poznatog liječnika napustio je uz pomoć štaka i jedva je izašao iz automobila

08.06.2022 u 09:50

Bionic
Reading

Rafael Nadal, nepuna dva dana nakon što je osvojio svoj 14. po redu Roland Garros, viđen je na štakama u Barceloni

U prvi tren, kada su slike objavljene u medijima, nikome nije bilo jasno o čemu se radi. No, kako se doznaje 36-godišnji Rafael Nadal odmah nakon Pariza otputovao je u Barcelonu kako bi obavio detaljan pregled na lijevom stopalu koje ga muči već duže vrijeme i zbog čega je, kako je rekao, tijekom turnira trpio velike bolove.

Španjolski paparazzi uhvatili su Nadala u utorak u zračnoj luci u Barceloni gdje je stigao iz svoj rodne Mallorce.

Poznato je kako poznati liječnik Angel Ruiz Cotorra godinama brine o njegovoj karijeri i njemu najviše vjeruje te je odmah započeo poseban tretman na bolnom stopalu.

No, mnogi su ostalu u čudu jer je Nadal u Barceloni viđen kako hoda normalno, a kada je odlazio iz zračne luke viđen je kako uz poteškoće izlazi iz automobila i hoda uz pomoć štaka, što sugerira kako je započeo tretman oporavka i kako je očito bilo vrlo bolno. To je uskoro i službeno potvrđeno...

Na nozi se vidio i flaster koji sugerira kako je obavljen detaljan pregled te je započeta prva faza terapije.

Zasad nema informacija koliko će oporavak trajati, ali ove slike zapravo pokazuju kako nije glumio da u Parizu igra preko granice boli jer je bio svjestan da ima priliku ispisati povijest tenisa.

I sve je izdržao kako bi osvojio 22. po redu Grand Slam turnir po čemu je najbolji svih vremena.

Prije odlaska iz Barcelone kratko je rekao kako je sljedeći korak operacija jer ne želi više dobivati injekciju protiv bolova uoči svakog meča.

Trenutačno četvrti tenisač svijeta je nakon tretmana u Barceloni otputovao u svoj dom na Mallorci.

'Tamo će provesti tri-četiri dana uz normalnu fizičku aktivnost. Ako će tretman dati pozitivne rezultate, onda će nastaviti trenirati na terenu', izjavio je Nadalov glasnogovornik.

Tako su nešto kasnije putem službenog Nadalovog kanala izvještili da je 'u operacijskoj dvorani pod laganim sedativom izveden zahvat umetanja tzv. posebne igle pod ultrazvučnim kako bi se ponovo namjestila funkcija ozlijeđenog tj. oštećenog živca.' Započeeli su tretman pulsnom radio-frekvencijom (PRF)....

U svakom slučaju, još nije poznato hoće li Nadal moći igrati na Wimledonu jer se ne zna kojim će tempom ići spomenuti tretmani na ozlijeđenom stopalu.

  • +25
Rafa Nadal - Casper Ruud, Roland Garros, finale, 5.6.2022. Izvor: EPA / Autor: CHRISTOPHE PETIT TESSON